Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Roda JC klimt op naar linkerrijtje


22 oktober 2005 - Roda JC lijkt zich te hebben hersteld van de teleurstellende seizoensstart. Na de 2-1 thuiszege op FC Utrecht werd er vandaag in Rotterdam met 3-2 gewonnen van Sparta. Het betekende voor de Kasteelbewoners de derde thuisnederlaag dit seizoen, eerder werd alleen verloren van Feyenoord en Ajax.


Verrassend genoeg begon Huub Stevens met Kevin Begois als eerste doelman. De Belgische keeper werd vorige week teruggehaald van VVV Venlo waar hij sinds de winterstop van 2002 aan werd verhuurd door Roda. De 23 jarige Begois speelde inmiddels 90 duels in de Gouden Gids Divisie en stond vandaag dus voor zijn debuut in de Eredivisie. Begois nam de plaats in van Vladan Kujovic, die niet langer een zekerheid is in de goal.

Kevin Begois begon het duel echter ook niet al te sterk. Na zeven minuten spelen verkeek de doelman zich op een vrije trap van Davy de Fauw van een meter of dertig. Zodoende keek Roda JC al vroeg in het duel tegen een 1-0 achterstand aan. Roda JC liet zich echter niet van de wijs brengen en zocht de aansluiting. Na een half uur spelen viel de gelijkmaker. Sparta verdediger Zoontjes werkte de bal ongelukkig in zijn eigen goal. Zo gingen beide teams rusten met een 1-1 stand.

Een blunder van Ponk, 25 minuten voor tijd, bracht Roda JC op voorsprong. Het was Cisse die kon profiteren. Enkele minuten later was het Roda aanvaller Oper, die vlak daarvoor twee grote kansen had gemist, die met een kopbal scoorde. De zege van Roda JC kwam niet meer in gevaar daarvoor viel de aansluitingstreffer ('85) van Cvetkov te laat. In blessuretijd maakte Cristiano aan Roda kant zijn rentree na maandenlang blessuretijd. Cristiano onderging een knie-operatie.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!