Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ haalt uit tegen Willem II: 5-1


23 oktober 2005 - AZ won vandaag met maar liefst 5-1 van Willem II. Martijn Meerdink vierde zijn rentree in de Eredivisie, hij maakte zijn comeback afgelopen donderdag al in de UEFA Cup, met een doelpunt. Beide teams eindigde het duel met tien spelers, bij Willem II door een rode kaart. AZ had drie keer gewisseld voordat Opdam geblesseerd uitviel.


Al na vijf minuten spelen pakte AZ de leiding. Het was Tarik Sektioui die de score opende. Toch liet Willem II zich door de vroege tegentreffer niet van de wijs brengen. Het kwam in de Alkmaarderhout zelfs snel terug. Na zeven minuten spelen was het namelijk Kenny Augustien die de gelijkmaker op het bord bracht.

Willem II zou de eerste helft uiteindelijk eindigen met tien spelers. Oscar Moens haalde een doorgebroken speler neer en moest het veld verlaten met een rode kaart. Trainer Robert Maaskant moest zodoende veldspelers Hadaouir wisselen, de reservedoelman Zois kwam in het veld. De penalty die volgde werd natuurlijk binnengeschoten door specialist Denny Landzaat. Beide teams gingen zodoende rusten met een 2-1 stand.

In de tweede helft viel opnieuw een snelle goal. Het was Kenneth Perez die zeven minuten in de tweede helft al scoorde. Nadat AZ al drie keer had gewisseld raakte Barry Opdam geblesseerd. AZ zou de laatste dertien minuten ook met tien spelers moeten voetballen. Het deerde het elftal van Louis van Gaal allerminst er werd immers nog twee maal gescoord. invaller Meerdink ('84) en rechtsback Steinsson ('88) waren de doelpuntenmakers.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!