Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Jong Oranje niet verder dan gelijkspel


13 november 2005 - Jong Oranje heeft vandaag in en tegen SloveniŽ met 0-0 gelijk gespeeld. De ploeg van Foppe de Haan was vanavond de betere ploeg en kreeg ook kansen op de eindoverwinning. Gescoord werd er echter niet, verdedigend stond Jong Oranje ook goed opgesteld. Komende woensdag moet het elftal het nu in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen afmaken om zich voor volgend jaar zomer te kwalifceren voor het EK voor spelers onder 21.


Oranje had vanmiddag een flinke stap kunnen zetten richting het EK van 2006. Onder meer Klaas-jan Huntelaar kreeg kansen op een goal. Enkele minuten voor tijd faalde de aanvaller van SC Heerenveen oog in oog met de Sloveense doelman. In de slotfase pakte overigens Ramon Zomer een dure gele kaart, het levert hem een schorsing op waardoor hij woensdag niet inzetbaar zal zijn.

Waarschijnlijk had bondscoach Foppe de Haan al stilletjes gehoopt op een overwinning vanavond. het zou het allemaal woensdag in Heerenveen een stuk makkelijker maken. De 0-0 is immers geen gunstige uitslag. Oranje moet namelijk woensdag winnen, een gelijkspel lijkt niet genoeg voor kwalificatie. 0-0 zorgt nog voor verlenging, maar bij bijvoorbeeld 1-1 is Oranje uitgeschakeld op basis van de gescoorde uitdoelpunten-regeling.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!