Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Biseswar helpt Feyenoord voorbij Roda


20 november 2005 - Feyenoord heeft vanmiddag drie belangrijke punten gepakt in Kerkrade. De 17-jarige A-junior Diego Biseswar zorgde tien minuten voor tijd voor de zege: 2-3. Dirk Kuijt en Andre Bahia zorgden voor de andere Rotterdamse treffers. Sergio en Oper scoorden namens Roda. Feyenoord is koploper PSV door de overwinning op 1 punt genaderd.


Erwin Koeman verbaasde menigeen met zijn opstelling. Niet voor het eerst dit seizoen koos de trainer ervoor om met drie verdedigers en een versterkt middenveld te starten. Wel voor het eerst besloot Koeman het concept in een uitwedstrijd aan te wenden. En dat was opmerkelijk te noemen, want de trainer koos er uitgerekend één van de lastigste competitieduels voor uit.

Roda Jc begon als sterkste aan het duel in het Parkstad Limburgstadion. De ploeg had enkele kansjes en ook het meeste balbezit. Dirk Kuijt was de eerste die na 8 minuten op doel kon vuren namens Feyenoord. Het schot van de Katwijker ging net naast. Bij zijn tweede kans was de spits – die een maand geleden tegen FC Groningen voor het laatst scoorde - wel doeltreffend. De Guzman hield de bal knap binnen ter hoogte van de cornervlag en leverde vervolgens een panklare voorzet op het hoofd van Kuijt af. Roda Jc kwam meteen na de 0-1 sterk terug. Sergio verraste Patrick Lodewijks met een fraai afstandsschot en tekende voor 1-1. Feyenoord bleek er op zijn beurt niet van onder de indruk en trok meteen weer ten aanval.

Het leverde vier minuten later opnieuw een treffer op. Hossam Ghaly - die tot dat moment vooral opviel door zijn slordigheden - vond met zijn voorzet het hoofd van André Bahia die van dichtbij doel trof. Even later zette Kalou Feyenoord bijna op 1-3, maar zijn schot ging net naast. De Rotterdammers konden de voorsprong niet vasthouden tot het rustsignaal. Op de valreep was het Andres Oper die eenvoudig de 2-2 verzorgde nadat de bal wat gelukkig bij hem terecht was gekomen.

Vlak na rust werd Erwin Koeman genoodzaakt Diego Biseswar in te brengen, omdat Ali Boussaboun geblesseerd uit viel. Een half jaar na zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord kreeg de talentvolle aanvaller Biseswar opnieuw speelminuten. Pas na een kwartier volgden de eerste wapenfeiten van de tweede helft toen eerst Bodnar en daarna Bodor naast en over schoten. Feyenoord kreeg ook kansen. Een schot van Kalou trof de paal. De beste kans tot dat moment volgde na 67 minuten voor De Guzman die oog in oog met doelman Vladan Kujovic meters overschoot.

Een klein kwartiertje later kwam Feyenoord alsnog op voorspring. Biseswar kreeg de bal voor zijn voeten en deed wat hij al zo vaak had gedaan bij de A1 en Jong Feyenoord: goed en hard schieten. Zo goed en hard dat Kujovic er geen verweer tegen had en de jongeling Feyenoord naar de overwinning schoot. De frustraties werden de thuisploeg teveel. Kah maakte een forse overtreding op Sebastián Pardo en kreeg zijn tweede gele kaart. Trainer Huub Stevens reageerde daarop zo furieus dat scheidsrechter Van Egmond ook hem naar de tribune verwees. Feyenoord kreeg vervolgens nog een kans op 2-4, maar Kalou mistte. (www.fr-fans.nl)

Roda Jc - Feyenoord: 2-3 (2-2)

Scoreverloop:
0-1 Dirk Kuijt (25')
1-1 Sergio (27')
1-2 Andre Bahia (33')
2-2 Andres Oper (44')
2-3 Diego Biseswar (80')

Opstellingen:
Roda Jc: Vladan Kujovic, Ger Senden, Pa Modou Kah, Ivan Vicelich, Vincent Lachambre, László Bodnár (73' Predrag Filipovic), Gregoor van Dijk, Sérgio, Boldizsár Bödör. Andres Oper, Sekou Cissé

Feyenoord: Patrick Lodewijks; Alexander Östlund, Serginho Greene, Andre Bahia, Hossam Ghaly (61' Pascal Bosschaart); Sebastian Pardo, Patrick Paauwe, Jonathan de Guzman; Ali Boussaboun (53' Diego Biseswar), Dirk Kuijt, Salomon KalouVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!