Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Willem II ontslaat Robert Maaskant


21 november 2005 - Willem II heeft op haar website bekengemaakt dat Robert Maaskant is ontslagen als coach. Het nieuws zat er al aan te komen, maar is nu dus officieel. Het bestuur beraadde zich al enkele dagen over een mogelijk ontslag van Maaskant en analyseerde daarvoor de interne situatie, de resultaten van de afgelopen periode en de stand op de ranglijst.


'Om het totale proces te keren, is ingrijpen nu noodzakelijk., aldus voorzitter Jan Vullings in een eerste reactie op de website van Willem II. Vooralsnog zal manager technische zaken Kees Zwamborn de taken van Maaskant voorlopig waarnemen tot de aanstelling van een nieuwe trainer.

Die nieuwe trainer zou Johan Neeskens moeten gaan worden. De voormalig assistent-bondscoach en trainer van NEC zit momenteel zonder club. Een andere naam die in verband wordt gebracht met Willem II is Wim van Hanegem.

Robert Maaskant werd in de zomer van 2004 naar Tilburg gehaald als de verlosser. Maaskant had de seizoenen daarvoor met het nietige RBC Roosendaal het onmogelijke gerealiseerd, dat was het ontlopen van degradatie. Met beperkte middelen en psychologische oorlogsvoeringen wist Maaskant het maximale te halen uit de spelers van RBC Roosendaal. Willem II dacht met Maaskant eindelijk weer Europees voetbal binnen te halen.

Europees voetbal kwam er ook in Tilburg. In de competitie ging het evenals dit seizoen niet fantastisch, in de Amstel Cup strandde men echter pas in de finale. Het verloor van PSV, belangrijker was echter dat men zich kwalificeerde voor de UEFA Cup. Dit seizoen werd Willem II in de eerste ronde van dit Europese toernooi uitgeschakeld door AS Monaco, wat geen schande was. De resultaten in de competitie bleven echter achter, het 4-3 verlies vrijdag op eigen veld tegen Vitesse bleek de spreekwoordelijke druppel te zijn.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!