Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax plaatst zich voor tweede ronde CL


22 november 2005 - Ajax heeft zich door een 2-1 zege op Sparta Praag geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. In de eigen Amsterdam ArenA was het een moeizaam duel, pas na veertig minuten kon de eerste kans van het duel worden genoteerd namens Ajax. In de laatste twintig minuten van het duel viel uiteindelijk de beslissing door twee goals van Nigel de Jong.


Sparta Praag vocht vandaag voor haar laatste kansen, toch was daar maar weinig van te merken. Ajax was beter maar mist evenals in de competitie toch nog het vertrouwen in het elftal. Het loopt gewoon niet zoals het lopen moeten in het elftal. Er leek ook geen speler op te staan die Ajax bij de hand zou nemen.

Uiteindelijk kwam Ajax in de tweede helft toch nog op voorsprong. Een vrije trap van Wesley Sneijder werd binnengetikt door Nigel de Jong. Na 68 minuten spelen zorgde de treffer voor opluchting. Het ging echter niet gepaard met beter spel, Ajax twijfelde namelijk om door te drukken. Toch viel vlak voor tijd nog de 2-0, het was opnieuw De Jong die scoorde daarmee leek het duel beslist. Het was het echter allerminst, nog geen minuut na de treffer van De Jong was het namelijk Petras die scoorde.

De blessuretijd moesten nog beginnen, het betekende nog enkele hectische minuten voor het doel van Maarten Stekelenburg. Ajax hield stand en pakte daarmee drie punten. Belangrijker was dat men met deze winst zich kwalificeerde voor de tweede ronde van de Champions League. Ajax zal als tweede eindigen in Poule B achter Arsenal.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!