Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Domper voor PSV in Gelsenkirchen


23 november 2005 - Een flinke domper vanavond in Gelsenkirchen voor PSV. De ploeg van Guus Hiddink ging met maar liefst 3-0 onderuit tegen Schalke '04. Vanavond kon kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League worden veilig gesteld, dat is dus allerminst het geval. PSV is van de eerste plaats in de poule gestoten en is terug te vinden op een derde stek.


Vanavond leek er voor PSV op het eerste gezicht niets aan de hand. Het elftal had het initiatief en kwam zelf niet in gevaar, dat was het spelbeeld van de eerste vijftien minuten. Toen kregen de Eindhovenaren iets wat ongelukkig een strafschop tegen. Een inzet van Gustavo Varela belandde op de hand van André Ooijer. Scheidsrechter Michel oordeelde onverbiddelijk: een strafschop. Deze werd natuurlijk binnengeschoten door Levan Kobiashvili.

Er was natuurlijk nog altijd niets aan de hand. Er waren immers nog 75 minuten te gaan. PSV zou alleen nog meer het initiatief in het duel krijgen, de Duitsers zouden gaan loeren op de counter. PSV kon aanvallend echter nauwelijks imponeren, Schalke doelman Rost hoefde niet tot het uiterste te gaan. Twintig minuten voor tijd werd het zelfs 2-0. Een slim lobballetje van Lincoln werd door PSV doelman Gomes nog op de lat gekopt, de inlopende Kobiashvili kon hierop eenvoudig binnentikken.

Elf minuten voor tijd was het zelfs tijd voor de derde treffer van Schalke en Kobiashvili. Invaller Gerald Sibon probeerde in zijn eigen zestien met een tackle de bal af te pakken van Fabian Ernst, maar zoals vele aanvallers veroorzaakte hij daarmee een strafschop. Opnieuw was het Kobiashvili die vanaf elf minuten de trekker overhaalde en daarmee het duel helemaal op slot gooide.

PSV verliest dus vanavond. Tegelijkertijd won AC Milan in Turkije met 4-0 van Fenerbahce door vier goals van Shevchenko. AC Milan en Schalke gaan nu in Poule E met 8 punten aan de leiding. PSV volgt op slechts 1 punt. Fenerbahce heeft vier punten en is daarmee al uitgeschakeld voor kwalificatie van de Champions League maar heeft de derde plaats nog in vizier. AC Milan speelt het laatste pouleduel thuis tegen Schalke, terwijl PSV het in eigen huis moet opnemen tegen Fenerbahce.

Mocht AC Milan winnen van Schalke is een gelijkspel voor PSV overigens niet genoeg. Het onderlinge resultaat met de Duitsers is in het nadeel van PSV, hierdoor zou PSV alsnog op een derde plaats eindigen. Er dient dus gewonnen te worden tegen Fenerbache of Schalke moet in San Siro van AC Milan winnen, dan is ook een gelijkspel voldoende.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!