Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen mag blijven hopen


1 december 2005 - SC Heerenveen hoefde vandaag niet in actie te komen in de UEFA Cup. De andere teams in Groep F deden dat wel. Levski Sofia won op eigen veld van het al geplaatste Olympique Marseille, terwijl Dinamo Boekarest verrassend in Roemenie won van titelhouder CSKA Moskou. De resultaten van vanavond zorgden in ieder geval nog voor Friese hoop op Europese overwintering.


SC Heerenveen moest vooraf hopen op gunstige resultaten. Winst vanavond van zowel CSKA Moskou als Levski Sofia zou immers betekenen dat SC Heerenveen zou zijn uitgeschakeld. Nu met nog een thuisduel tegen Levski Sofia in het verschiet is plaatsing nog mogeljk, al is men dan wel afhankelijk van de sportieve plicht die Marseille thuis moet doen tegen Dinamo Boekarest.

De tegenstander van Heerenveen over twee weken is Levski Sofia. De ploeg won in de Bulgaarse hoofdstad met 1-0 van Marseille. De enige treffer viel kort na rust en werd gescoord door Hristo Jovov. Na het al geplaatste Marseille kan ook Levski Sofia zich opmaken voor een langer verblijf in het UEFA Cup toernooi. Heerenveen zal het dus moeten opnemen tegen een al geplaatst team, wat een voordeel kan zijn. CSKA Moskou ging in Boekarest tegen Dinamo met 1-0 ten onder en daarmee hield het dus Heerenveen's Europese droom in stand. Vlad Munteanu zorgde voor de enige treffer.

Op dit moment gaat CSKA Sofia aan de leiding met zes punten uit drie duels. Marseille is terug te vinden op een tweede plaats, eveneens met zes punten. Beide teams hebben eenzelfde doelsaldo, 3 voor en 2 doelpunten tegen. Op een derde plaats is Dinamo Boekarest terug te vinden met 4 punten uit 3 duels en een doelsaldo van 1 voor en 1 tegen. CSKA Moskou heeft 4 uit 4, en een negatief doelsaldo. Heerenveen staat op de laatste plaats met 2 punten uit 3 duels. De Friezen scoorden tot dusver nog niet en incasseerden 1 treffer.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!