Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook PSV door in Champions League


6 december 2005 - Na Ajax behoort ook PSV tot de beste zestien van Europa. Een 2-0 overwinning vanavond in het eigen Philips Stadion zorgde ervoor dat de ploeg van Guus Hiddink voor de tweede maal op rij zich plaats voor de tweede ronde van de Champions League. Nederland telt door de aanwezigheid van twee ploegen bij de laatste zestien eindelijk weer mee in Europa.


Een overwinning vanavond zou PSV in ieder geval plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League bezorgen. Bij een gelijkspel moest de ploeg hopen op het resultaat in Milaan tussen AC Milan en Schalke, terwijl bij een verlies het elftal zou eindigen op een vierde plaats en dus zelfs naast UEFA Cup voetbal zou grijpen.

Het kwam vanavond in Eindhoven echter allemaal niet zo ver. Het duel begon uiterst rommelig met een flinke druk van Fenerbahce. De Turkse topclub moest immers winnen vanavond om zich te plaatsen voor de UEFA Cup, enig ander resultaat zou er voor zorgen dat de ploeg Europees niet zou overwinteren. De druk was er, maar PSV was het die als eerste scoorde. Uit een vrije trap van Farfan wist Cocu te scoren. De middenvelder ontsnapte van zijn directe tegenstander en kon van vlakbij binnenkoppen. PSV kwam op een 1-0 voorsprong.

Ondanks de voorsprong ging PSV niet rustiger voetballen, terwijl bij deze stand de tweede ronde binnen handbereik lag. Het bleef rommelig. Daarnaast moest Ibrahim Affelay zich al snel laten vervangen, na ruim twintig minuten spelen werd hij vanwege de opspelende liesblessure vervangen door Aissati.

Lange tijd bleef het in Eindhoven bij 1-0. Kansen waren er voor beide partijen, ook dus voor Fenerbahce. PSV doelman Gomes wist er echter telkens wel een hand tegen aan te zetten. Naar mate het duel vorderde kreeg men ook echt het gevoel dat PSV zich opnieuw zou plaatsen. Toen vijf minuten voor tijd Farfan ook nog eens op aangeven van Jan Vennegoor of Hesselink de 2-0 maakte was het duel definitief beslist.

PSV gaat dus opnieuw door in de Champions League, evenals Ajax. Daarnaast is AZ al zeker van een volgende ronde in de UEFA Cup. Heerenveen mag nog hopen, volgende week valt in het Abe Lenstra Stadion de beslissing. Het Nederlands voetbal is aan een inhaalslag bezig ten opzichte van het Portugese voetbal. Wanneer ook na de winter de successen nog enige tijd aanhouden is het goed mogelijk dat Nederland straks weer drie plaatsen in de Champions League krijgt wat financieel voor een extra injectie zal zorgen voor het voebal in ons land.

Overigens eindigde het andere duel in Groep E tussen AC Milan en Schalke '04 in een 3-2 overwinning van de Italianen. Zodoende gaat Milan als groepswinnaar door naar de volgende ronde van de Champions League, terwijl Schalke '04 genoegen moet nemen met de UEFA Cup. Fenerbahce is uitgeschakeld.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!