Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

D-Day voor Heerenveen in Europa


14 december 2005 - Vandaag is het dan zo ver. SC Heerenveen hoopt vanavond door een overwinning op het Bulgaarse Levski Sofia op Europese overwintering. Winst alleen is niet genoeg, de Friezen zijn namelijk afhankelijk van het resultaat in Marseille tussen Olympique en Dinamo Boekarest. Trainer Gert-Jan Verbeek hoopt op de sportieve ambities van Olympique Marseille die graag als eerste in de poule willen eindigen.


Heerenveen is dus afhankelijk van het resultaat in Frankrijk. Wanneer Marseille in het eigen stadion wint en ook Heerenveen dat doet, zijn de Friezen sowieso door. Wanneer het duel in Frankrijk eindigt in 0-0 dan is een 1-0 zege van Heerenveen vanavond voldoende. Beide teams eindigen dan op evenveel punten en ook het doelsaldo is gelijk. Heerenveen staat echter hoger op de Europese ranglijst dan Dinamo Boekarest.

Een gelijkspel met meer goals betekent dat Heerenveen met 2-0 moet winnen. De ploeg van Gert-Jan Verbeek wil daar dan ook voor gaan, zodat men achteraf zichzelf niets kan verwijten. Wanneer Dinamo Boekarest in Marseille wint is het Europese avontuur van SC Heerenveen natuurlijk altijd voorbij.

In ieder geval zal Heerenveen vanavond in het eigen Abe Lenstra Stadion niet de sterkste opstelling van Levski Sofia treffen. De Bulgaarse topclub is al geplaatst en zal een aantal basiskrachten sparen. Twee basiskrachten, Igor Tomasic (ex-Roda JC) en Cedric Bardon zijn zelfs niet eens afgereisd naar ons land. Een gele kaart vanavond zou betekenen dat men volgend jaar in de volgende ronde geschorst zou zijn. Een andere speler Daniel Borimirov is al geschorst, ook van hem zal Heerenveen geen hinder krijgen.

SC Heerenveen kan zelf juist weer een beroep doen op clubtopscorer Klaas-Jan Huntelaar. De aanvaller is weer volledig fit verklaard. Afgelopen weekend kon hij nog niet de volledige wedstrijd tegen Willem II spelen, bij een 3-1 achterstand sleepte hij er door twee goals nog een puntje uit voor Heerenveen. Aan de zijde van de Friezen zijn Abdelkarim Kissi en Boy Waterman geblesseerd.

De Friezen worden door de Europese bookmakers geacht vanavond te winnen. Voor winst van SC Heerenveen wordt door MrBookmaker.nl namelijk 1,37 maal de inzet uitgekeerd, terwijl dat voor winst van Levski Sofia 7,50 maal inzet is. Een gelijkspel levert 4,10 keer de inleg. Wed nu 15 euro risicoloos met VoetbalPlus bij MrBookmaker op winst van Heerenveen, bij winst van de Friezen win je 20,55 euro. Elk ander resultaat zorgt ervoor dat je je 15 euro terugkrijgt. Klik hier voor MrBookmakerVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!