Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen naar kwartfinales beker


20 december 2005 - SC Heerenveen heeft zich vanavond vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Gatorade Cup. In het eigen Abe Lenstra stadion won de ploeg van Gert-Jan Verbeek met 2-0 van VVV Venlo. De goals werden vanavond gescoord door Klaas Jan Huntelaar en Giorgios Samaras. Laatsgenoemde liet na zijn doelpunt het shirt van de geblesseerde Boy Waterman zien.


SC Heerenveen was vanavond heer en meester, VVV Venlo bleef echter lange tijd op slechts 1 goal achterstand waardoor een stunt altijd mogelijk bleef. VVV Venlo schakelde in de vorige ronde namelijk in de Galgenwaard nog FC Utrecht uit. In de slotfase werd de ban echter gebroken waarna Heerenveen vergat zelfs nog met grotere cijfers te winnen.

Wie anders dan Klaas Jan Huntelaar opende de score in het duel. De aanvaller, op de nominatie om in januari naar Ajax te verkassen, werd na twintig minuten spelen binnen de zestien meter neergehaald. De strafschop die men kreeg, werd door Huntelaar zelf genomen. Huntelaar faalde niet en zette Heerenveen op een 1-0 voorsprong.

Een tweede treffer leek aanstaande, ware het niet dat Heerenveen nog al onfortuinlijk was in de afwerking. Een inzet van Huntelaar strandde op de paal, Samaras trof met een kopbal de lat en ook Nilsson wist het net niet te vinden. Uiteindelijk was het acht minuten voor tijd wel raak. Het was Samaras die de score verdubbelde na een een-tweetje met Huntelaar.

Na de 2-0 kreeg Heerenveen nog voldoende kansen om een derde treffer. Onder meer Samaras en Pranjic wisten van dichtbij echter niet tot scoren te komen. Heerenveen bleef dus steken op twee treffers maar bekert wel door. De Friezen behoren nu tot de laatste acht.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!