Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Eerste thuisnederlaag SC Heerenveen


26 oktober 2003 - SC Heerenveen heeft haar eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Men ging in het eigen Abe Lenstra stadion met 2-1 onderuit tegen NEC. Vooral het geschutter in de Friese verdediging luidde de drie punten voor NEC in. Pas vlak voor tijd kon invaller Samaras iets terugdoen, maar Heerenveen kon de eerste thuisnederlaag niet voorkomen. Ook Hans Vonk incasseerde de eerste tegendoelpunten in eigen huis.

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd. Nadat De Nooijer al in de tweede minuut een kansje kreeg, zette Heerenveen NEC met de rug tegen de muur. Zo schoot Knopper net voorlangs en stuitte Sibon van dichtbij op doelman Gentenaar. Heerenveen had van NEC weinig te vrezen. De Nijmegenaren, die drie maal op rij verloren, beperkten zich vooral tot verdedigen.

Naarmate het duel vorderde, ging Heerenveen mee in het langzame tempo van de gasten. Heerenveen probeerde het vooral via de vleugels. Met name Correia had een makkie aan Wisgerhof, die maar geen vat op de jonge Angolees kon krijgen. Op rechts bezorgde Selakovic Leiwakabessy handenvol werk.

Echt gevaarlijk werd Heerenveen, dat Sibon na ruim dertig minuten geblesseerd zag uitvallen, echter niet. In de slotfase van de eerste helft had invaller Samaras de thuisclub op voorsprong moeten zetten. De een-twee met Knopper was fraai, maar alleen voor Gentenaar bleek de jonge Griek niet koelbloedig genoeg. Hij schoot op het lichaam van de doelman.

NEC strafte de misser van Samaras direct af. Met nog twee minuten op de klok verslikte Van Hoving, hij speelde een moeizame eerste helft, zich in een simpele bal. Demouge vond vervolgens De Nooijer die Vonk met een bekeken schot in de verre hoek klopte, 0-1. De voorsprong was volkomen tegen de verhouding in, maar Heerenveen dat te snel gas terug nam, had de achterstand vooral aan zichzelf te wijten.

Het spel van Heerenveen was in de tweede helft niet veel beter.De Friezen bleven het zoeken in combinatievoetbal, maar hielden het tempo te laag om het NEC moeilijk te kunnen maken. Echt veel gebeurde er dan ook niet. Het bleef bij een solo van Correia die een te slap schotje produceerde om Gentenaar te kunnen verrassen.

NEC kreeg meer en meer zelfvertrouwen en hield zich steeds makkelijker staande. De Nijmegenaren hadden bovendien de mazzel dat iedere kans een doelpunt opleverde. Na ruim een kwartier verzuimde Hansson tot twee maal toe de bal goed weg te werken. Dat kwam Heerenveen duur te staan, want Hershi profiteerde door de bal met een puntertje in de verre hoek te laten verdwijnen. Zuur voor Vonk, want de goalie hoefde de hele avond geen enkele maal in actie te komen, maar incasseerde wel twee treffers.

Foppe de Haan bracht in het slotkwartier De Lange en Fledderus voor Radomski en Van Hoving, maar Heerenveen bleef volharden in het combinatievoetbal. Pas toen Samaras er vijf minuten voor tijd 2-1 van maakte, ging Heerenveen va banque spelen. Dat hadden de Friezen veel eerder moeten doen. De wanhopige stormloop leverde helaas niks meer op. Heerenveen leed een dure nederlaag, maar en verloor meer van zichzelf, dan van het matige NEC. (Bron: www.sc-heerenveen.nl)

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!