Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax door naar halve finale Gatorade Cup


2 februari 2006 - Ajax heeft zich via een 3-0 zege in en tegen Heerenveen geplaatst voor de halve finales van de Gatorade Cup. Ondanks wat de score doet vermoeden had de ploeg van Danny Blind het bijzonder moeilijk in het Abe Lenstra Stadion. Weliswaar had Ajax al vroeg een voorsprong op zak maar de laatste twee doelpunten vielen echt pas in de slotminuten.


Ajax kwam vanavond al na negen minuten in een zetel. De beginfase was voor Heerenveen maar een slippertje van Michel Breuer (pass door het centrum) zette Rosales alleen voor de keeper. De Argentijn faalde oog in oog met Vandenbussche niet en bracht Ajax op voorsprong. Heerenveen liet zich niet van de wijs brengen en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Natuurlijk kreeg ook Ajax enige kansen.

Acht minuten voor tijd werd Heerenveen zelfs een strafschop onthouden. Thomas Vermaelen haalde in zijn eigen zestien duidelijk Lasse Nilsson neer, de Belgische verdediger raakte de bal niet. Scheidsrechter Haverkort oordeelde echter anders. In de slotfase van het duel was het eerst Klaas-Jan Huntelaar ('89) en later Emanuelson ('90) op aangeven van diezelfde Huntelaar.

Ajax kwalificeert zich daarmee na Roda JC, AZ en PSV voor de halve finales. De loting is later vanavond.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!