Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Den Bosch legt Hilmi Mihci vast


6 februari 2006 - Hilmi Mihci vertrekt dan toch niet naar het Noorse Staebek IF. De 29 jarige aanvaller die dit seizoen op amateurbasis uitkwam voor FC Omniworld speelde met de Noorse promovendus mee in een oefenduel en maakte een goede indruk, een contract leek slechts een kwestie van tijd. Toch ketste de deal af. Bij FC Omniworld zou hij met open armen worden ontvangen, de aanvaller koos echter voor FC Den Bosch dat op zoek was naar een vervanger van Powel.

De transfer naar Staebek IF leek slechts een kwestie van tijd. Daar leek het inderdaad op'', vertelt Mihci in Almere Vandaag. ,,Toen ik dit nieuws te horen kreeg, voelde het dan ook als een emmer koud water die over me heen werd gegooid.'' Afgelopen weekend kwam Mihci terug uit Noorwegen in afwachting van een aanbieding. ,,De trainer was ook tevreden en het leek alleen nog om de details te gaan. Dat het toch afgeketst is, heeft te maken met twijfels bij de trainer. Hij vindt mij een zelfde soort spits als de jongen die er al rondloopt. Hij wil nu misschien toch liever een echte targetman.''

De aanvaller sloot zich in oktober aan bij FC Omniworld op amateurbasis. In 13 competitieduels scoorde de aanvaller 9 keer. Manager voetbalzaken van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn: ,,We wisten dat de kans heel groot was dat Berry Powel onze club in de winterstop zou verlaten. En dus zat onze scouting niet stil om een vervanger te zoeken. De komst van Mihci wordt breed gedragen in de verschillende rapporten, die zij hebben gemaakt. We hadden al veel vertrouwen in de spelersgroep zoals die was, maar we zijn van mening dat we met Mihci en zijn neusje voor de goal een goede aanvulling hebben op de huidige selectie. Onze supporters en andere relaties weten dat FC Den Bosch een ambitieuze club is, die niet onder stoelen of banken steekt wat de doelstelling is; bij de eerst vijf eindigen."

"En om dat doel ook te kunnen realiseren, waren wij van mening dat we - overigens altijd rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen van de club - een extra aanvaller konden gebruiken. Omdat Mihci al een verleden heeft bij onze club en FC Den Bosch dus al kent, zal het voor hem makkelijker zijn om gedurende het seizoen in te stromen. Hij is een multifunctionele en ervaren aanvaller, die in de eerste divisie heeft bewezen doelpunten te kunnen maken. Dat blijkt tevens uit zijn dertien wedstrijden bij FC Omniworld, waarin hij negen keer scoorde. Mihci heeft veel vertrouwen in FC Den Bosch en heeft ontzettend veel zin om samen met de club te werken aan de doelstelling.

Mihci tekende vooralsnog een contract tot het einde van het seizoen. In de eerste week van april is er een evaluatiemoment ingebouwd en wordt er beslist over een mogelijk langer diensverband van de aanvaller bij FC Den Bosch. Mihci kwam in zijn loopbaan eerder uit voor FC Eindhoven, het Duitse MSV Duisburg, De Graafschap en Stormvogels Telstar.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!