Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord ontsnapt in Nijmegen


8 februari 2006 - Feyenoord is ontsnapt aan puntverlies in Nijmegen. Vanavond stond in De Goffert een ware topper op het programma. NEC, vooragaand aan het duel de nummer vier, nam het op tegen de nummer drie Feyenoord. Lange tijd leek NEC de drie punten te pakken. Zeven minuten voor tijd had het elftal van Ron de Groot namelijk nog een 1-0 leiding. Door twee goals van Dirk Kuijt pakte Feyenoord alsnog de drie punten en houdt het de titelstrijd levend.


NEC begon bijzonder goed aan het duel. Het zette Feyenoord vanaf de eerste minuut onder druk waardoor de Rotterdammers nauwelijks aan voetballen toekwamen. NEC was dus de betere ploeg en werd gevaarlijk. Helaas voor de thuisploeg bleef een doelpunt achterwege. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Feyenoord meer balbezit. Het elftal van Erwin Koeman speelde echter in een veel lager tempo als het opportunistische NEC.

In de tweede helft begon NEC opnieuw goed. NEC kwam dan ook na 57 minuten spelen verdiend op voorsprong. Het was Romano Denneboom, Patrick Paauwe had hem laten lopen, die na goed werk van Niedzielan kon scoren. Feyenoord leek op puntverlies af te stevenen en zodoende dus niets te hebben gehad aan de 3-2 overwinning afgelopen zondag op aartsrivaal Ajax. Nadat Erwin Koeman uiteindelijk alles of niets ging spelen door Pierre van Hooijdonk en Ali Boussaboun in de ploeg te brengen werd Feyenoord gevaarlijker.

Zeven minuten voor tijd was het in de scrimmage waarschijnlijk Dirk Kuijt die de bal voor het laatste raakte voordat die in het doel verdween. Anders kon de treffer worden aangemerkt als een eigen doelpunt van Peter Wisger. NEC legde zich al neer bij een gelijkspel, Feyenoord zette echter door. Uiteindelijk was het in de slotminuut Dirk Kuijt die opnieuw een belangrijke goal voor Feyenoord scoorde. Feyenoord kwam op een 2-1 voorsprong en gaf dat in de drie minuten blessuretijd niet meer uit handen. Het verschil tussen Feyenoord en PSV blijft zodoende drie punten.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!