Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord geeft zekere zege in slotfase weg


12 februari 2006 - Feyenoord heeft vanmiddag in Breda een zekere 3-1 zege in de slotfase nog uit handen gegeven. Feyenoord was eigenlijk het gehele duel heer en meester en had met grote cijfers in Breda moeten winnen. Het bleef bij een 3-1 voorsprong die men in blessuretijd toch nog uit handen gaf. Feyenoord verliest daarmee zeer dure punten in de strijd om het kampioenschap.


Niemand in het Rat Verlegh stadion had na 90 minuten spelen voorspeld dat NAC Breda het duel nog gelijk zou spelen. NAC Breda keek tegen een terechte 3-1 achterstand aan en dat had zelfs 5, 6-1 kunnen zijn. NAC had zelf in de tweede helft geen enkele kans gekregen. Toch hield NAC nog een puntje over aan het beladen treffen met Feyenoord.

Al na zeven minuten spelen kwam Feyenoord op voorsprong. Het was Salomon Kalou die van dichtbij intikte op een voorzet van Dirk Kuijt. Diba scoorde na 24 minuten spelen met een fantastisch afstandsschot (kruising) nog de gelijkmaker maar daarna was het weer de beurt aan Feyenoord. Opnieuw speelden Kuijt als aangever en Kalou als doelpuntenmaker een hoofdrol. Kalou kopte diagonaal raak op aangeven van Kuijt. Het betekende tevens de ruststand.

In de tweede helft was Feyenoord heer en meester. Onder aanvoering van Ron Vlaar was de Feyenoord defensie potdicht, NAC kon geen enkele kans verkrijgen. Feyenoord kreeg verschillende mogelijkheden maar wist tot 19 minuten voor tijd niet tot scoren te komen. Romeo Castelen was uiteindelijk de doelpuntenmaker bij de 3-1. Diezelfde Castelen maar ook De Guzman en Kuijt kregen in de resterende minuten verschillende kansen om Feyenoord op een grote voorsprong te zetten.

De doelpunten vielen echter niet en in de slotfase, waar Pierre van Hooijdonk onder luid gefluit van de NAC aanhang het veld in kwam voor Kuijt, kwam NAC Breda zelfs nog op gelijke hoogte. Eerst was het invaller Julien Jenner die met een keihard schot bijna vanaf de achterlijn zowel zijn directe tegenstander Pascal Bosschaart als doelman Lodewijks in de korte hoek klopte. Desondanks leek Feyenoord de drie punten in de knip te houden. Het pakte echter anders uit. Diba ontdeed zich vlak buiten de zestien van Feyenoord van Patrick Paauwe en kon uithalen: 3-3.

Feyenoord verspeelt daarmee dure punten in de strijd om het kampioenschap. Erwin Koeman zal na afloop van het duel ook beamen dat het totaal onnodig was. Feyenoord speelde vandaag zeker in de tweede helft misschien wel een van hun beste wedstrijden van dit seizoen. Voor NAC Breda is het een welkom maar onverwacht punt.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!