Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Salomon Kalou bijna Nederlander


15 februari 2006 - Niet lijkt meer een Nederlands paspoort voor Salomon Kalou tegen te kunnen houden. Minister Rita Verdonk wist vandaag namelijk ook niet de Raad van State te overtuigen. Het WK voetbal in Duitsland ligt nu voor Kalou in het verschiet. De aanvaller uit Ivoorkust komt nu namelijk in aanmerking voor versnelde naturalisatie.


De Raad van State oordeelde vanmorgen bij het hoger beroep dat minister Verdonk niet goed heeft gehandeld door het versnelde naturalisatieverzoek af te wijzen. Eerder kwam de rechtbank van Rotterdam al tot een dergelijke uitspraak. Verdonk kon ook vandaag geen punten weerliggen waarop een Nederlands paspoort voor Kalou niet wenselijk was. Het besluit van de Raad van State is bindend. Minister Verdonk moet het verzoek nu opnieuw overwegen. Er lijken geen geldige gronden om het nu opnieuw af te wijzen.

Eerder gaf bondscoach Marco van Basten al aan dat Kalou een plaatsje krijgt in zijn WK-selectie mocht de 20 jarige aanvaller van Feyenoord een Nederlands paspoort krijgen. Bondscoach Marco van Basten op Feyenoord.nl: “Ik ben blij voor Salomon met deze uitspraak. Ik kijk er naar uit met hem te gaan werken."Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!