Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

SC Heerenveen op rand van uitschakeling


15 februari 2006 - SC Heerenveen is zo goed als uitgeschakeld in het UEFA Cup toernooi. Vandaag bleek Steau Boekarest een maatje te groot voor het team van Gert-Jan Verbeek. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd met 3-1 verloren van de Roemeense topploeg. Het kwaliteitsverschil tussen de Friezen en Steau was simpelweg te groot.


Steaua speelde voor het laatst in een officieel duel twee maanden geleden. De competitie in eigen land ligt stil wel werden er vorige maand nog een aantal duels gespeeld op een trainingskamp in Cyprus. Er was vandaag weinig te merken van het gebrek aan spelritme bij de spelers van Steau Boekarest.

De Roemeense bezoekers controleerden het duel en waren het meest gevaarlijk. Steau had het balbezit en Heerenveen kwam er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Tegen de verhouding in kwam SC Heerenveen echter nog wel op voorsprong. Het was Arnold Bruggink die op aangeven van Lasse Nilsson Heerenveen op voorsprong zette. Na 24 minuten spelen was het dus Heerenveen dat de leiding pakte.

Lang kon SC Heerenveen daarvan niet genieten. Na een half uur spelen tekende Nicolae Dica met een stiftje namelijk al voor de gelijkmaker. SC Heerenveen kon de bal maar niet uit de eigen zesten meter weg werken. Uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Dica die met een bekeken balletje scoorde.

In de tweede helft werd het duel in Roemeens voordeel beslist. Na 76 minuen spelen was het eerst Nicolae Goia die uit een vrije trap binnenkopte, twee minuten later was daar ook de 3-1. Van een meter of 20 schoot Paraschiv hard binnen. Vandenbussche was in de korte hoek compleet kansloos. Ondanks dat er nog een uitduel in het verschiet ligt lijkt Heerenveen door het resultaat te zijn uitgeschakeld, daarvoor is het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen te groot.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!