Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook Europees avontuur AZ lijkt ten einde


15 februari 2006 - AZ is in Europees verband weer met beide benen op de grond beland. Tegen de nummer zestien van de Primera Division werd vanavond door AZ met 2-0 verloren. Het elftal van Louis van Gaal kwam er in Sevilla tegen Real Betis nauwelijks aan te pas. Evenals SC Heerenveen zal het ook voor AZ een zware opgave worden om nog de volgende ronde te kunnen bereiken.


AZ zat eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Onder aanvoering van de absolute uitblinker van vanavond Joaquin was Betis Sevilla vanavond heer en meester. Betis speelde op de aanval lonkend naar een goal. Evenals in de Spaanse competitie werd duidelijk dat het elftal veel kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Aanvaller Dani is met vier goals clubtopscorer.

De openingstreffer van Betis Sevilla leek in de eerste helft slechts een kwestie van tijd. Het doelpunt viel echter maar niet waardoor AZ in de wedstrijd bleef. Louis van Gaal moest nog wel ingrijpen. Na een half uur spelen werd Rogier Molhoek naar de kant gehaald. De middenvelder kon maar niet aanpoten met het niveau, het ging invaller Demy de Zeeuw een stuk makkelijker af. Er kwam meer rust in het spel van AZ toch bleef Betis Sevilla ver uit de betere ploeg.

Een doelpunt van Betis Sevilla, het moest er wel van komen. Toch werd ook AZ nog gevaarlijk toen een bal achter de Spaanse defensie belandde en Meerdink hier op jaagde. Meerdink probeerde de bal over de uitgekomen doelman Contreras te krijgen. De doelman, een meter of 35 uit zijn goal, leek de bal met zijn hand te spelen. Contreras raakte de bal onbewust echter in het gezicht. Beide teams gingen zodoende rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft zou het ook nog lange tijd gelijk blijven. Uiteindelijk was het de jonge Braziliaan Diego Tardelli die twintig minuten voor tijd scoorde. De zwaar teleurstellende Kenneth Perez verloor de bal op het middenveld, Joaquin pikte op en speelde de bal af op Tardelli. De Braziliaan, afgelopen zomer nog met zijn land actief op het WK voor spelers onder 20 jaar, klopte Steinsson die aan de verkeerde kant stond te dekken. Met een knappe actie scoorde Tardelli de openingstreffer.

Negen minuten later zou het zelfs 2-0 voor Betis worden. Henk Timmer speelde onder druk de bal naar zijn verdediger Joris Mathijsen. De verdediger zag de inkomende Robert, afgelopen winter gehuurd van PSV, echter te laat. Robert kon de bal meenemen en de 2-0 binnentikken. In de resterende elf minuten kon AZ niet meer voor gevaar zorgen om zodoende mogelijk nog een 'aardig' resultaat neer te zetten. Volgende week donderdag is de return in Alkmaar, AZ zal dan van een ander vaatje moeten tappen om alsnog door te gaan. Vooralsnog ziet het er in Europees opzicht somber uit voor de club.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!