Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Moeizame zege PSV op Vitesse


17 februari 2006 - PSV boekte vanavond een zwaar bevochten overwinning in het Gelredome op Vitesse. De thuisploeg was zonder twijfel de betere ploeg en leek minimaal een punt te behalen tegen de koploper. Toch was het nog PSV dat met de volle buit aan de haal ging. Een als voorzet bedoelde inzet van Michael Lamey vijf minuten voor tijd bracht PSV op voorsprong. In de blessuretijd maakte Farfan er 3-1 van.


De spelers van PSV leken vanavond met hun gedachte bij het Champions League duel van dinsdag tegen Olympique Lyon. PSV speelde in een veel te laag tempo om het Vitesse ook maar enigzins moeilijk te maken. Vitesse nam dan ook het initiatief. Vlak voor rust leek men uiteindelijk ook op voorsprong te komen toen Youssouf Hersi een te korte terugspeelbal van Cocu kon onderscheppen op Gomes. Hersi schoot echter naast. Niet veel later was het wel raak. Hersi kopte raak ('43) uit een voorzet van Purrel Frankel.

Vitesse leek te gaan rusten met een terechte 1-0 voorsprong. Toch gooide PSV nog roet in het eten. In de eerste minuut van de blessuretijd in de eerste helft was het namelijk nog Jefferson Farfan die scoorde. Farfan stond compleet vrij toen Alex een bal doorkopte. Het was de eerste de beste echte kans van PSV vanavond en direct was het een goal.

Ook in de tweede helft was PSV de mindere ploeg. Vitesse ging naar mate het duel vorderde ook lichtjes met de handrem spelen. Het gelijke spel leek namelijk binnen. Totdat Michael Lamey vijf minuten voor tijd op de linkerflank opstoomde en de bal waarschijnlijk probeerde voor te geven. De bal belandde echter in de verre hoek, Harold Wapenaar kon alleen verbouwereerd toekijken. In blessuretijd maakte Farfan er in een counteraanval 3-1 van, daarmee waren de drie punten van PSV binnen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!