Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Roda JC wint van SC Heerenveen


18 februari 2006 - Groots was het vanavond in het Parkstad Limburgs Stadion allerminst, boeiend echter wel. Een grove blunder van een doelman, een strafschop, een schitterende vrije trap en twee rode kaarten. Roda JC werd vanavond in eigen huis de winnaar in het treffen met SC Heerenveen. Het elftal van Huub Stevens won met 2-1.


De beste kansen in de openingsfase vanavond waren duidelijk voor Roda JC. Nadat het via Andres Oper en Sergio dichtbij was blunderde Roda doelman Vladan Kujovic echter opzichtig. Een schot van een meter of twintig van Arnold Bruggink kon door de doelman niet worden gekeerd. Zo kwam Heerenveen tegen de verhouding in al na zeventien minuten spelen op voorsprong. Het niveau van de wedstrijd zakte hierop naar een bedenkelijk niveau.

In de tweede helft waarschijnlijk na een heuse donderspeech van Huub Stevens kwam Roda JC goed uit de startblokken. Het werd allemaal wat harder en Roda JC kwam al snel op gelijke hoogte via een benutte strafschop van Gregoor van Dijk. De opgekomen Ger Senden werd door Arnold Bruggink neer gehaalde in de Friese zestien hierop kreeg Roda een penalty.

Roda JC zette door. De club rook bloed. Na 66 minuten was daar dan ook de voorsprong. Het was Simon Cziommer die via een schitterend genomen vrije trap scoorde. De Duitse middenvelder, die afgelopen winterstop door Roda JC op huurbasis werd overgenomen van Schalke '04, schoot de bal in de kruising. Heerenveen doelman Brian Vandenbussche moest voor de tweede keer vanavond vissen.

Beide teams zouden het duel eindigen met tien spelers. Pa-Modou Kah en Lasse Nilsson hadden het een kwartier voor tijd met elkaar aan de stap. Het was scheidsrechter Reinold Wiedemeijer ontgaan maar via zijn assistent Ron Karremans kon de arbiters beide kemphanen toch van het veld sturen.

Roda JC vindt door de overwinning weer aansluiting bij de middenmoot en mag nog altijd hopen op de playoffs. Het elftal van Huub Stevens is terug te vinden op de twaalfde positie op de ranglijst met slechts twee punten achterstand op nummer negen FC Twente. Heerenveen is terug te vinden op een zesde plaats.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!