Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ lijkt te zijn afgehaakt in titelstrijd


19 februari 2006 - AZ lijkt te zijn afgehaakt in de strijd om de titel. Vandaag verloor het elftal van Louis van Gaal in de eigen Alkmaarderhout met 3-2 van FC Utrecht. Bij rust keek AZ al tegen een achterstand van 3-0 aan. Het gat met koploper PSV is inmiddels opgelopen tot acht punten, volgende week staat AZ-PSV op het programma.


Afgelopen week verloor AZ vrij teleurstellend met 2-0 van Betis Sevilla. Het deed Van Gaal besluiten drie wijzigingen door te voeren in zijn basiself. Stein Huysegems en Demy de Zeeuw begon in tegenstelling tot de wedstrijd in Sevilla in de basis, dat ging ten koste van Barry van Galen en Rogier Molhoek. Ook Stijn Schaars maakte zijn opwachting in het elftal, Grétar Steinsson begon zodoende op de bank.

Al na drie minuten spelen keek het vernieuwde AZ aan tegen een 1-0 achterstand. Na matig uitverdedigen kopte Leen van Steensel de openingstreffer binnen. Nog voor rust was FC Utrecht op een 3-0 voorsprong gekomen door goals van twee ex-spelers van AZ, te weten Robin Nelisse en Adil Ramzi. Na 27 minuten spelen was het Ramzi, zeven minuten later was het Robin Nelisse vanaf de penaltystip.

AZ gaf zich echter totaal niet gewonnen. Het elftal kwam in de tweede helft flitsend uit de startblokken en scoorde al snel de aansluitingstreffer. Na 56 minuten spelen was het Van Steensel die zijn eigen doel trof. Enkele minuten later was daar al de tweede Alkmaarse treffer. Dit maal was het Danny Koevermans, die al na een half uur spelen in het veld kwam voor Meerdink, die scoorde.

De thuisploeg leek in de resterende dertig minuten wel door te drukken. FC Utrecht was niet meer in staat te voetballen en AZ rukte steeds verder op. Toch was AZ niet in staat de gelijkmaker te scoren. In de slotfase van het duel kwam AZ zelfs goed weg toen Tim de Cler en Demy de Zeeuw moesten redden van de doellijn op inzetten van Dave van den Bergh en uitblinker Tom Caluwé.

De titelstrijd van AZ lijkt door het verlies ten einde. Het verschil tussen koploper PSV en AZ is inmiddels opgelopen tot acht punten. De komende week is voor AZ dan ook cruciaal. Eerst moet het elftal van Van Gaal proberen het 2-0 verlies tegen Betis Sevilla in Alkmaar ongedaan maken, daarna is er een thuiswedstrijd tegen PSV. Wat het laatste redmiddel kan zijn in de strijd om het kampioenschap.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!