Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax houdt Inter na knappe eerste helft op gelijkspel


22 februari 2006 - Vooraf had Ajax getekend voor een 2-2 gelijkspel in het Champions League treffen met Inter Milan. Ajax kende een aantal blessuregevallen en moest vanavond tegen de Italiaanse topclub aantreden met een onervaren ploeg. Na twintig minuten spelen had die ploeg echter wel een 2-0 voorsprong in handen. Uiteindelijk kwam Inter in de tweede helft terug en keerde het terug met een gelijkspel naar Milaan.


Ajax, dit seizoen eigenlijk niet meer dan een veredelde subtopper in de Eredivisie, stond na twintig minuten spelen met 2-0 voor tegen een Italiaanse grootmacht. Eens te meer werd bewezen dat Europees voetbal van een hele andere orde is en dat er onbekende krachten naar boven komen bij spelers.

Onder aanvoering van krachtmens Huntelaar opende Ajax na zestien minuten de score. Uit een voorzet van Mauro Rosales kopte Huntelaar binnen. Vier minuten later was het opnieuw raak. Emanuelson kwam goed door over de linkerflank en kon na twee mislukte voorzetten bij de derde keer Rosales vlak voor het doel in stelling brengen. Via een Italiaans been rolde de bal in de goal, opnieuw was Toldo kansloos.

Ajax oogde fris, speelde met vertrouwen en was ook nog eens fel. Eindelijk kon Ajax ook weer eens de lange bal hanteren op Huntelaar, die in tegenstelling tot zijn voorgangers de bal wel kon vasthouden waardoor andere spelers konden aansluiten. Ajax zou uiteindelijk de rust halen met een 2-0 voorsprong. Weliswaar kwam Ajax in de slotfase van de eerste helft voor het eerst in de problemen. Uit een corner werd twee keer achterelkaar op de lat gekopt voordat Stekelenburg de bal kon pakken. Van de rest van de eerste 45 minuten had Ajax de wedstrijd in handen.

In de tweede helft moest Inter Milan wel komen. Al vier minuten in de tweede helft was daar al de aansluitingstreffer. Het was Dejan Stankovic die via het been van John Heitinga scoorde. De inhaalrace van Inter Milan was daarmee officieel van start gegaan, toch leek Ajax lange tijd stand te houden. Uiteindelijk was het oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz die de gelijkmaker aantekende. Vier minuten voor tijd kon hij van dichtbij intekken op een voorzet van zijn landgenoot Cambiasso.

Op 14 maart is in Milaan de return.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!