Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook AZ uitgeschakeld in Europa


23 februari 2006 - Ook AZ is uitgevoetbald in Europa. AZ moest vanavond in de eigen Alkmaarderhout een 2-0 uitnederlaag in Sevilla tegen Real Betis goedmaken. AZ leek in deze opzet te slagen. Na negentig minuten spelen dwong men een verlenging af door zelf ook met 2-0 te winnen. Al vroeg in de verlenging scoorde Betis echter een zeer belangrijk doelpunt vanwege de Europese uitdoelpuntenregeling. Het brak AZ uiteindelijk op.


Al na vier minuten spelen had AZ de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. AZ mocht het namelijk vanaf elf meter proberen en had die ploeg niet Denny Landzaat in de gelederen, de man die nooit mist? Vandaag deed Landzaat dat voor de verandering echter wel. Hierdoor bleef het in Alkmaar 0-0. Uiteindelijk was het na 26 minuten spelen toch Shota Arveladze die de ban brak. AZ was op voorsprong gekomen en rook bloed. Tien minuten later was het al 2-0. Dit maal was het Kew Jaliens die scoorde.

AZ leek door te gaan drukken en de nummer negentien (!) uit Spanje naar huis te sturen. AZ kreeg kansen op een derde goal maar ook Betis Sevilla was een aantal malen gevaarlijk. Uiteindelijk zou het duel na negentig minuten spelen in 2-0 eindigen en moest er twee keer een kwartier worden verlengd. Het is dan altijd moeilijk om te bepalen wat de strategie zal moeten zijn. Doordrukken of afwachten? Immers een bij een tegendoelpunt zou AZ nog twee keer moesten scoren om alsnog door te gaan.

Uiteindelijk kreeg men dit scenario. Al in de vierde minuut van de verlenging scoorde Betis Sevilla. Op het randje van buitenspel was het verdediger Melli die scoorde uit een vrije trap. AZ was verslagen. Het elftal van Louis van Gaal probeerde het in de resterende 26 minuten nog wel, het kreeg zelfs kansen maar zou niet meer tot scoren komen.

Het Nederlands voetbal kan terugkijken op een teleurstellende week. PSV verloor op eigen veld van Olympique Lyon en Ajax verspeelde een 2-0 voorsprong tegen Inter Milan om uiteindelijk gelijk te spelen. Voor beide teams is het een loodzware opgave om in de Champions League nog verder te komen.

De uitschakeling van SC Heerenveen was verwacht. Het verloor immers al met 3-1. Het spel van vandaag was echter goed te noemen, Heerenveen sprokkelde toch nog enkele punten door de 1-0 overiwnning. AZ is ook uitgeschakeld en dat was zeker niet nodig. Men verloor het eigenlijk al in Betis Sevilla na die blunder van Timmer/Mathijsen. AZ kan zich nu echter wel volledig richten op de competitie.

We moeten ook echter realistisch zijn. Andere subtoppers in het Europese voetbal had bijna geen enkele overwinteraar in Europa. Portugal, de voornaamste concurrent voor een derde Champions League-positie, had nog 1 kandidaat in de race: Benfica. Het elftal van Ronald Koeman won haar eerste wedstrijd van Liverpool en zal het nu nog in Engeland moeten opnemen. De Griekse teams waren al uitgeschakeld. De Belgen liggen er ook al uit, Club Brugge verloor van AS Roma. Daarom kan Nederland nog altijd met een goed gevoel terugkijken al zal het geen gloriejaar zijn als vorig jaar met PSV en AZ.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!