Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ haakt definitief af in titelstrijd


26 februari 2006 - AZ is na de uitschakeling in de UEFA Cup inmiddels ook afgehaakt in de strijd om de landstitel. In een onderlinge confrontatie met koploper PSV werd in de eigen Alkmaarderhout met 2-1 verloren. Al na zeven minuten was er geen sprake meer van een wedstrijd, toen al had PSV een 2-0 voorsprong in handen en zodoende ook niet meer weggeven.


AZ had nog 120 minuten voetbal in de benen van afgelopen donderdag tegen Betis Sevilla. Mogelijk mede daardoor maakte AZ een zeer aangeslagen en kwetsbare indruk. Na 3 minuten spelen kopte Jan Vennegoor of Hesselink, die nauwelijks weerstand ondervond van zijn bewaker Mathijsen, de 1-0 al binnen. Een paar minuten later was het al 2-0 uit een snelle counteraanval van Arouna Koné.

Hierop ging PSV naar achteren leunen en kreeg AZ het initiatief. AZ wist hier echter nauwelijks mee om te gaan en zag Shota Arveladze ook nog snel met een blessure het veld verlaten. De beste kansen, op een schot van Demy de Zeeuw na, waren in de eerste helft zelfs nog voor PSV. Weliswaar had AZ het overgrote deel van de wedstrijd balbezit maar wist hier niets mee te doen.

Na rust ging AZ nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een uur spelen was daar dan ook al de 1-2 van Stijn Schaars. De middenvelder van Jong Oranje werd gelanceerd door invaller Danny Koevermans. AZ ging door en kreeg verschillende kansen, Gomes wist met een aantal puike reddingen zijn doel echter schoon te houden. PSV hield daarmee dus stand en won deze 'topper'.

Het verschil tussen koploper PSV en de nummer drie AZ is inmiddels opgelopen tot elf punten. Met nog 8 duels te gaan lijkt dit verschil onoverbrugbaar zeker gelet op de zakelijkheid die PSV uitstraalt. De enige concurrent die PSV nog heeft is Feyenoord. Het verschil is weliswaar acht punten, maar Feyenoord komt later vandaag nog in en tegen Groningen in actie.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!