Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Mario Been voor 2 jaar naar NEC


28 februari 2006 - Mario Been maakt komende zomer definitief de overstap van Excelsior naar NEC. De Nijmeegse club had afgelopen winterstop al belangstelling voor de coach toen gaf Been te kennen dat hij graag het seizoen bij Excelsior zou willen afmaken. NEC besloot hierop assitent-trainer De Groot te benoemen als interim-coach, Been zal komend seizoen gaan debuteren als coach op het hoogste niveau.


De 42 jarige Been is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Excelsior maar wordt gezien als een van de kroonprinsen van trainers in het betaald voetbal. Leen Looyen, momenteel technisch directeur van NEC, kende Been ook nog eens van de trainerscursus bij de KNVB waar de technisch directeur enige vakken doceert. Looyen is lyrisch over de werkwijze van Been.

Een overgang had dus al eerder kunnen plaatsvinden: Been in het Algemeen Dagblad: 'Ik nam toen het risico dat ze een ander zouden nemen, maar dat had dan maar gemoeten.' Been had bij Feyenoord een contract voor onbepaalde tijd, wel was het zo dat hij voor een periode van twee seizoenen was verhuurd aan Excelsior. Feyenoord kan niet langer aan deze overeenkomst voldoen aangezien Been het contract bij Feyenoord eenzijdig kon opzeggen.

Mario Been wil bij Excelsior in ieder geval afscheid nemen met de titel. 'Via Excelsior ben ik ooit teruggekeerd naar Feyenoord en doordat we nu zo goed presteren, krijg ik de kans om naar NEC te gaan. Je spelersgroep bepaalt waar je als trainer eindigt. Zo opportunistisch is de voetballerij nou eenmaal.'Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!