Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Groningen neemt Lindgren definitief over


1 maart 2006 - FC Groningen neemt aan het einde van het seizoen Rasmus Lindgren definitief over van Ajax. Momenteel huurt Groningen de speler nog tot het einde van het seizoen van de Amsterdammers. Groningen is het met de 21 jarige Zweedse middenvelder eens geworden over een contract van vier seizoenen. De jeugdinternational speelde tot dusver 24 competitieduels voor Groningen.


Ajax had voor komend seizoen nog geen plannen voor Lindgren. De middenvelder zou genoegen moeten nemen met een positie in het tweede elftal of moeten hopen op interesse van clubs. Ajax was niet van plan de speler komende zomer opnieuw te verhuren aangezien de club dan geen transfersom zou ontvangen. Lindgren had nog een contract tot de zomer van 2007, deze is nu door FC Groningen afgekocht.

De middenvelder van Jong Zweden op de website van FC Groningen: “Toen bleek dat ik niet direct in de toekomstplannen van Ajax voorkwam, was FC Groningen mijn eerste optie. Ik vind het voor mijn ontwikkeling beter om hier te blijven. Ik heb het in Groningen uitstekend naar mijn zin en krijg nu wekelijks de kans me te manifesteren. Ik heb een vaste plek binnen de selectie en voel me hier thuis. Ik vind FC Groningen een mooie club, die de weg omhoog is ingeslagen. Door een langjarige verbintenis te sluiten, kan ik me volledig richten op mijn verdere ontwikkeling.”

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen is trots op het contracteren van Lindgren: “Hij is een jonge, talentvolle speler, die precies past in ons beleid. Hij is op meerdere posities op het middenveld inzetbaar en beschikt over het juiste karakter. Het zegt iets over de stabiliteit en ambities van de club, dat FC Groningen erin is geslaagd een speler van dit kaliber van Ajax te kopen. Deze transfer is mede tot stand gekomen door de inspanningen van het spelersinvesteringsfonds C.V. Trots van het Noorden. Wij zijn uitermate tevreden met deze deal.”

Ajax contracteerde Rasmus Lindgren in de zomer van 2003. Op 13 maart 2005 maakte de middenvelder zijn debuut. Lindgren zou tot slechts vijf duels komen om daarna op huurbasis de overstap te maken naar FC Groningen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!