Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Nederland wint oefenduel van Ecuador


1 maart 2006 - Het Nederlands Elftal heeft vanavond in de oefeninterland tegen een andere WK-deelnemer Ecuador een moeizame 1-0 overwinning geboekt. Oranje maakte vanavond een matige indruk. Enkel de eerste twintig minuten van de tweede helft waren de moeite waard en van niveau om komende zomer in Duitsland ook daadwerkelijk iets te betekenen. In die periode scoorde Dirk Kuijt de enige treffer.


De eerste helft was nauwelijks het aanzien waard. Het was een slappe vertoning. Geen uitgespeelde aanvallen, geen enkel tempo of mooie hoogstandjes. Nederland en Ecuador konden de halfvolle Amsterdam ArenA dan ook niet vermaken. Zowel Ecuador als Nederland wisten enkel vanaf afstand nog iets van dreiging te creeeren. Zo schoot Phillip Cocu voorlangs.

In de rust werd Phillip Cocu die van Marco van Basten rust kreeg vervangen. Voor de captain kwam Hedwiges Maduro in de ploeg. Na rust was het Nederlands Elftal in ieder geval wel bij de les. Al drie minuten in de tweede helft was het raak. Op aangeven van Martijn Meerdink schoot Dirk Kuijt knap raak. De aanvaller van Feyenoord stond vandaag vanaf de beginminuut in de punt van de aanval vanwege darmklachten van Van Nistelrooy, zodoende kwam er een plaatsje vrij voor Meerdink aan de rechterkant. Meerdink maakte hierdoor zijn debuut in Oranje.

In de sterke fase die Oranje naar rust kende had Dirk Kuijt nog drie goede mogelijkheden. Kuijt ontbrak het echter aan de scherpte om ook een van deze kansen te benutten en zo de wedstrijd definitief op slot te gooien. Uiteindelijk bracht Van Basten nog Nick Hofs in het veld die daarmee na Meerdink en Jaliens, die als rechtsback begon, de derde debutant was. In het vervolg van het duel werd er nog nauwelijks op niveau gevoetbald, ook Ecuador toch een WK-deelnemer geloofde het wel bij deze 1-0 nederlaag.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!