Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV eenvoudig langs NAC


2 november 2003 - PSV zou het in Breda bijzonder lastig krijgen. Ten slotte Mateja Kezman was geschorst en het dynamische middenveldduo Van Bommel en Vogel is geblesseerd. Daarnaast waren ook Ooijer, Bogelund en Robben niet fit om aan de wedstrijd te beginnen. Robben begon wel op de bank, Kevin Hofland kon ondanks zijn hersenschudding van afgelopen zondag wel spelen.


PSV begint furieus en komt al na drie minuten op voorsprong. Net zoals in Athene in de Champions League wedstrijd tegen AEK mag Theo Lucius voor de 0-1 aantekenen. De bal komt uit een corner van Rommedahl hoog voor en Lucius schiet hem op de volley binnen. Na een half uur spelen breidt PSV deze voorsprong uit. De bal komt via Lee en De Jong bij Ji-Sung Park. De Koreaan twijfelt niet, en tekent de 0-2 aan. Acht minuten later kan Ji-Sung Park na een voorzet van Jurgen Collin ook nog eens 0-3 scoren. De wedstrijd was beslist, PSV was in de eerste helft veel sterker als NAC en stond dan ook terecht met deze cijfers voor.

In de tweede helft gaat NAC Breda massaal in de aanval, maar het is PSV dat de beste kansen krijgt. Zo schiet John de Jong op de paal en vindt Jan Vennegoor of Hesselink een keer met een goed schot het zijnet. Na verloop van tijd is de storm van NAC Breda uitgewoed en krijgt PSV volop ruimte om de bal rustig rond te spelen. De Colombiaanse Zwitser Johann Vonlanthen mag dan debuteren in het elftal van Guus Hiddink. Hij vervangt Jurgen Colin. Ook Daniel Guijo Velasco mag zijn debuut maken in het eerste van PSV. De Belg vervangt doelpuntenmaker Theo Lucius. Vlak voor tijd krijgt NAC Breda nog een penalty. Orlando Engelaar kan de 1-3 aantekenen, maar PSV komt niet meer in gevaar.

NAC Breda-PSV: 1-3 (0-3)
0-1 Lucius 3'
0-2 Ji-Sung Park 32'
0-3 Ji-Sung Park 40'
1-3 Engelaar 90' (penalty)Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!