Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse zoekt coach van buitenaf


4 maart 2006 - Na Mike Snoei en Edward Sturing gaat Vitesse op zoek naar een trainer zonder een verleden met de Arnhemse club, zo meldt dagblad De Gelderlander. Zodoende kunnen namen als FC Den Bosch trainer Theo Bos en John van den Brom, trainer van Jong AJax worden doorgestreept. „Ik denk dat er op dit moment geen nieuwe hoofdtrainer aanwezig is, die komt vanuit de club“, zegt Streuer in De Gelderlander.


Afgelopen woensdag maakte Edward Sturing bekend aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Vitesse. Nu moet Vitesse dus op zoek naar een nieuwe coach. Zowel Snoei als Sturing bekleedden andere functies binnen Vitesse voordat men aan de slag ging als hoofdcoach. Ook coaches met een Vitesse-verleden behoren niet tot de kandidaten. Overigens beschikt Van den Brom momenteel niet over het hoogste trainersdiploma.

Over de opvolging: „We denken er natuurlijk wel over na“, aldus Streuer in De Gelderlander. „Maar het is nog vrij kort geleden dat Sturing zijn vertrek heeft aangekondigd.“ Vitesse gaat in ieder geval zonder profielschets op zoek. „Het moet gewoon een goede trainer zijn. Een trainer die resultaten wil halen.“ Wat is dan en goede trainer? Streuer: „Dat is een trainer van wie je weet dat hij al succes heeft gehad, dat hij het al heeft laten zien. Het is een beetje mode dat trainers heel snel worden gebracht. Zie Van Basten, Klinsmann, Wouters, Blind. Het belangrijkste is dat je er een goed gevoel bij hebt.“

De Gelderlander haalde ook nog de naam van Gerald Vanenburg aan. „Om te starten is het altijd goed om een grote naam binnen te halen. Daar heeft de buitenwacht vaak een beter gevoel over. Maar iemand als Vanenburg is een gok. Als je bijvoorbeeld Van Marwijk of Adriaanse binnenhaalt, dan weet je wat je haalt“, aldus Streuer. „Wij willen aanvallend en attractief voetbal spelen, dat het publiek aanspreekt. Trainers die alleen maar resultaat willen, die komen hier niet.“Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!