Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV zonder veel problemen langs Heerenveen


4 maart 2006 - PSV heeft vandaag zonder veel problemen gewonnen van SC Heerenveen. In het eigen Philips Stadion werd met 4-1 gewonnen van de ploeg van Gert-Jan Verbeek. Bij rust had PSV al een 2-0 voorsprong in handen en zou dat niet meer weggeven. Komende week wacht voor PSV de uitwedstrijd in het Champions League treffen met het Franse Olympique Lyon.


PSV zag vanavond al snel Michael Reiziger met een blessure het veld verlaten. Michael Ball kwam als diens vervanger in de ploeg. De Engelsman ging als linskback spelen, terwijl Michael Lamey als rechtsback ging fungeren.

Uiteindelijk kwam PSV zeven minuten voor rust op voorsprong, op aangeven van Jason Culina was het Arouna Koné die binnenkopte. PSV zou de rust ingaan met een 2-0 voorsprong. Na balverlies van Marcel Seip bijna bij de middenlijn kon Phillip Cocu doorlopen. Op de rand van de zestien meter wist hij met een afstandsschot Heerenveen doelman Brian Vandenbussche te passeren en zo PSV met een veilige marge naar de rust te brengen.

In de tweede helft ging SC Heerenveen aanvallender spelen. Zo werd Marcel Seip uit de ploeg gehaald en kwam Mark de Vries als extra aanvaller in het team. De Vries, tot het einde van het seizoen door Heerenveen gehuurd van Leicester City, scoorde een kwartier na zijn entree de aansluitingstreffer. Op aangeven van Yildirim kopte hij raak.
Lang zou het niet spannend blijven. PSV besliste het duel uiteindelijk een kwartier voor het einde. Een toegekende vrije trap werd met bijna 100 kilometer per uur door Alex achter Vandenbussche geschoten. De 4-1 einstand werd uiteindelijk door Arouna Koné op het bord gebracht. Het betekende voor de Ivoriaan al weer de zevende treffer dit seizoen tegen SC Heerenveen. Eerder scoorde hij al twee maal tegen de Friezen in het shirt van Roda JC en in de uitbeurt voor PSV scoorde hij een hattrick.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!