Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint 'topper' tegen AZ dankzij penalty


2 november 2003 - Nog nooit is een wedstrijd tussen Ajax en AZ zo beladen geweest als vanavond in de Amsterdam ArenA. In een bomvolle ArenA wist AZ Ajax lang op puntverlies te houden, maar een strafschop in de laatste minuut van de officiŽle speeltijd maakte alles goed voor Ajax. Galasek benutte deze penalty waardoor Ajax met 3-2 won tegen AZ. Echter AZ had toch wel een puntje verdiend.


Het was al de tweede keer dit jaar dat Ajax optimaal profiteerde van de koelbloedigheid van de Tsjech. Tegen Grazer wist hij ook al een beslissende strafschop voor Ajax te benutten. Het is de bescheidenheid van Galasek die hem zelden in de publiciteit wenst, maar vandaag verdient hij veel respect. Opnieuw speelde hij een goede wedstrijd in het rood-witte shirt van Ajax en daarom verdient juist hij de publiciteit. Ajax had het namelijk knap lastig met AZ.Al vroeg wist de ploeg van Co Adriaanse het net te vinden doordat Sneijder balverlies leed en Grygera simpel voorbij werd gelopen. Perez scoorde openingstreffer. Via Ibrahimovic kwam Ajax dan ook vrij snel op de gelijkmaker, mede omdat de Zweed het hoofd koel wist te houden in een een-tegen-een situatie met Timmer. Al gauw stond AZ echter weer op 1-2 opnieuw was het Perez die scoorde.
Ajax moest komen de tweede helft en deed dat dan ook met overmacht. AZ werd zoek gespeeld en van de topperachtige taferelen de eerste helft was niets meer over. Het werd eenrichtingsverkeer, Ajax kwam dichter en dichter bij de goal van AZ en zelfs zo dicht dat Ibrahimovic twee meter voor de doellijn de bal nog naast wist te werken. De Zweed haalde daardoor zichzelf psychologisch uit de wedstrijd en raakte geen knikker meer.Litmanen nam Ajax mee op weg naar de gelijkmaker. De Fin dirigeerde en dicteerde op het middenveld en was heer en meester aan de bal. Plots ging de balcirculatie nog meer omhoog en dankzij een kopbal van buffel Nigel de Jong wist Ajax de gelijkmaker op het bord te krijgen. De Amsterdammers bleven maar gaan en met een krappe tien minuten op de klok voerde Ajax de druk op. Temmink drukte vlak voor tijd een stempel op de wedstrijd door een penalty toe te kennen aan Ajax. Een voorzet van de rechterkant werd door Kromkamp niet helemaal goed ingeschat, Wesley Sonck kwam op deze bal met gestrekt been in en ook Kromkamp wilde de bal wegwerken. Kromkamp raakte de Ajax aanvaller heel licht en van een penalty was dan eigenlijk ook geen sprake. Galasek kreeg de taak om de penalty te maken en dat lukte. Ajax steelt in de laatste minuten dus opnieuw drie punten. (www.Ajaxshowtime.com)Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!