Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax boekt monsterzege op Sparta


5 maart 2006 - Ajax kan de komende week met wedstrijden tegen Inter Milan en PSV met veel vertrouwen ingaan. Vandaag werd in de eigen Amsterdam Arena eenvoudig afgerekend met Sparta Rotterdam. Het werd in Amsterdam maar liefst 6-0 voor het elftal van Danny Blind. Boukhari nam twee doelpunten voor zijn rekening maar de topscorer van Nederland, Klaas-Jan Huntelaar overtrefte dat zelfs nog met drie goals.


De wedstrijd vanmiddag was eigenlijk al na een kwartier spelen beslist. Boukhari had toen al Ajax op een 2-0 voorsprong gezet. Na vijf minuten opende de linksbenige Boukhari de score, negen minuten later kopte hij op aangeven van Vermaelen opnieuw raak. Ajax kon hierop veel vrijer gaan voetballen. Ondanks zijn twee goals pakte Boukhari ook nog een domme gele kaart na een onnodige overtreding. Hierdoor is de speler volgende week zaterdag tegen PSV geschorst.

Nog voor rust kwam Ajax op een 3-0 voorsprong. Het moest er ook wel van komen. Klaas-Jan Huntelaar was vijf minuten voor rust de doelpuntenmaker. In de tweede helft liep Ajax snel verder weg. In een periode van negen minuten scoorde de Amsterdammers drie maal. Vermaelen ('53) en nog twee keer Huntelaar ('56 en '62) brachten Ajax al na ruim ene uur spelen op 6-0.

Jason Oost mistte na 64 minuten nog een toegekende strafschop namens Sparta daarna was opnieuw Ajax wat aanviel. Een grotere zege had er vandaag zeker in gezeten. Ajax was vandaag gewoon een maatje te groot voor Sparta Rotterdam, het kwaliteitsverschil was enorm. Huntelaar en Rosenberg waren vandaag fantastisch, het zal Danny Blind alleen maar goed doen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!