Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

RKC Waalwijk scoort drie keer en wint


5 maart 2006 - RKC Waalwijk leek voorafgaand aan dit duel problemen te krijgen met het scoren van doelpunten. Rick Hoogendorp en Rogier Molhoek vertrokken immers in de winterstop en Maarten Martens raakte geblesseerd. In de laatste zeven duels zonder dit drietal werd slechts tweemaal gescoord. Vandaag bewees RKC het ook zonder dit trio te kunnen. RKC won op eigen veld namelijk met 3-0 van ADO Den Haag.


Het was niet opvallend dat aan de zijde van RKC Waalwijk juist Benjanmin De Ceulaer na een half uur spelen scoorde. De Belgische aanvaller heeft door de absentie van Martens en het vertrek van Hoogendorp en Molhoek dit seizoen namelijk de meeste goals gescoord voor RKC. Vandaag maakte hij de 1-0, het betekende zijn zesde goal van het seizoen. Eerder in het duel had Robert Fuchs nog de uitgelezen mogelijkheid gemist om RKC al eerder op voorsprong te zetten.

Vlak voor rust moest Benjamin de Ceulaer met een op het oog zware blessure naar de kant. De Belgische aanvaller zou een bezoek moeten brengen aan het ziekenhuis. Als vervanger werd Dominique van Dijk in de ploeg gebracht. In de slotminuut van de eerste helft kreeg ADO Den Haag nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Een inzet van Jungschläger belandde echter maar net naast, daarvoor was ook Elia al een keer gevaarlijk geweest. Uiteindelijk zouden beide teams gaan rusten met een 1-0 tussenstand.

In de tweede helft maakte Dominique van Dijk het verschil. De aanvaller nam twee goals ('57 en '73) voor zijn rekening en bezorgde RKC Waalwijk daarmee een 3-0 zege. De twee doelpunten van Van Dijk waren direct de eerste goals van de aanvaller dit seizoen. Van Dijk, die afgelopen zomer door RKC werd overgenomen van Cambuur, kwam dit seizoen voornamelijk als invaller in het veld.

Door de winst blijft RKC Waalwijk strijden om de plaatsen die aan het einde van het seizoen recht geven om de play offs. RKC is terug te vinden op een tiende positie. ADO Den Haag blijft vijftiende en hoopt nog altijd dat het de play offs tegen degradatie kan ontlopen. Het verschil met nummer veertien, Heracles Almelo, is slechts drie punten.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!