Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord ook wisselvallig tegen Groningen


2 november 2003 - Feyenoord heeft opnieuw punten verloren in de Holland Casino Eredivisie. Ondanks een goede eerste helft en een 3-0 voorsprong in en tegen Groningen werd het 3-3. Teleurstellend natuurlijk voor de Rotterdammers die toch al weinig zelfvertrouwen hadden. De 3-3 viel pas 1 minuut voor tijd, de Rotterdammers kregen in de tweede helft voldoende kansen om het duel met grote cijfers te winnen.


Feyenoord begon in het Oosterpark Stadion met de Koreaan Song in de basis. Het was voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen PSV dat hij weer eens aan spelen toekwam. Ditmaal ‘veroverde’ Song een plaats in de basis doordat Ferne Snoyl geblesseerd achter bleef in Rotterdam. Song moest derhalve genoegen nemen met de rol van linksback.

Wie ook in de basis mocht beginnen, ondanks stevige concurrentie van Robin van Persie en Leonardo was Anthony Lurling. En dit vertrouwen van de trainer werd niet beschaamd: Al in de vijfde minuut van de wedstrijd pegelde Lurling vanaf zo’n twintig meter de bal achter doel Beukenkamp: 0-1. Het was alweer de 99e treffer van Anthony Lurling in het betaalde voetbal.

Tot aan de 33e minuut viel er weinig bijzonders te zien voor beide goals. Tot aan het moment dat Vrede opzichtig in de fout ging en Dirk Kuyt op de punt van het strafschopgebied doelman Beukenkamp kon passeren. Kuyt wist echter de bal niet in het lege doel te mikken. De buitenkant van de paal was alles wat er geraakt werd, alvorens de bal achter rolde. Een hatelijk ‘amateur, amateur’ rolde van de Groningen-tribune. Een balende Kuyt hoorde het hoofdschuddend aan. Zijn wraak was echter zoet; Bij de eerste de beste kans scoorde de Katwijker wél: 0-2 voor Feyenoord!

Een vrije Dirk Kuyt legde de bal te laat terug op Anthony Lurling waardoor de 0-3 nog even op zich moeste laten wachten. Toch viel dit doelpunt nog wel. Een strakke voorzet van Alfred Schreuder op het hoofd Patrick Paauwe bracht de ‘3’ alsnog op de borden. Feyenoord mocht derhalve met een comfortabele voorsprong gaan rusten.

Eenmaal weer uit de kleedkamer bleek dat FC Groningen zich niet zomaar naar de slachtbank wenste te laten leiden door de Rotterdamse gasten. De Groningers begonnen zowaar een offensief en kregen kansjes en in de 54e minuut scoorde Martin Drent 1-3.
Na de treffer ontspon zich een wedstrijd waarin Feyenoord niet echt hoefde, Groningen niet echt het heft in handen kon nemen en de Rotterdammers loerden op een spaarzaam countertje om het doelsaldo wat op te vijzelen.

Een klein kwartier voor tijd bracht Hugo de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd door de 2-3 aan te tekenen. Zes minuten voor tijd bracht Bert van Marwijk Leonardo in voor de maker van het eerste Rotterdamse doelpunt, Anthony Lurling. In de slotminuut scoorde FC Groningen met een ‘flipperkastdoelpunt’ alsnog de gelijkmaker via invaller Van Gessel. Even moest Feyenoord nog vrezen voor een nederlaag toen Landerl een kopbal in de handen van Zoetebier kopte.

Feyenoord verloor weer punten in een uitwedstrijd. Het gat met koploper Ajax is inmiddels opgelopen tot zeven punten. PSV staat vijf punten voor op de Rotterdammers een AZ vier. Donderdag wacht Teplice in De Kuip in de tweede ronde van de UEFA-Cup. (www.feyenoordnet.nl)

Karakteristieken:

Opstelling FC Groningen: Beukenkamp, Elshot, Vrede, Kruiswijk (Van Gessel/87’), Florén, Matthijs, Hugo, Smit, Tuhuteru (Landerl/46’), Drent, Pinas

Opstelling Feyenoord: Zoetebier, Swerts, Van den Berg, Paauwe, Song, Acuña, Schreuder, Ono, Lurling (Leonardo/84’), Buffel, Kuyt

Scheidsrechter: Braamhaar

Gele Kaarten: Elshot (G), Acuña (F),

Scoreverloop:
0-1 Lurling/4’
0-2 Kuyt/35’
0-3 Paauwe/45’ +1’
1-3 Drent/54’
2-3 Hugo/76’
3-3 Van Gessel/89’
Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!