Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen kan niet imponeren zonder Sibon


2 november 2003 - Een gehandicapt Heerenveen heeft in Utrecht de vierde uitnederlaag van het seizoen geleden. Het gemis van Radomski en Sibon woog zwaar in De Galgenwaard. Heerenveen was aanvallend onmachtig en kwam de tik die Utrecht kort na rust via de Belg Stefaan Tanghe uitdeelde niet meer te boven. Heerenveen verloor uiteindelijk met 2-1. Door de derde nederlaag op rij groeit het gat met de top vier van de Holland Casino Eredivisie en zakt Heerenveen terug naar de brede middenmoot. Iets waar FC Utrecht nu ook aansluiting bij heeft gevonden

Zowel thuisclub Utrecht als de gasten begonnen gehandicapt aan het tiende duel van het seizoen. Foppe de Haan viel niet te benijden omdat hij het zonder Sibon (teen), Correia (enkel) en Radomski (lies) moest stellen, maar zijn problemen vielen in het niet bij die van zijn collega Foeke Booy. De Utrechtse absentielijst telde maar liefst dertien spelers waaronder vaste basiswaarden als Touzani, Van Mol, Schut, Keller, Zuidam, doelman Ponk en Jean Paul de Jong

Onder lastige omstandigheden, regen en een harde, stormachtige wind, gaven de ploegen elkaar vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Bossen geen duimbreed toe. Heerenveen, met debutant Maceo Rigters in het centrum van de aanval, had iets meer balbezit, maar kwam in de eerste twintig minuten geen moment gevaarlijk in de buurt van doelman Terol, de vervanger van de door een hersenschudding uitgeschakelde Ponk.

Ook de Utrechtse aanval kon niet imponeren. De thuisclub dwong in het eerste half uur twee hoekschoppen af, maar zag geen kans om de Friese defensie te ontregelen. Meest opwindende momenten waren de opstootjes tussen Seip en Van der Haar en Rigters en Zwaanswijk. De aanvaring met Zwaanswijk leverde de Heerenveen-spits meteen zijn eerste gele kaart op het hoogste vaderlandse voetbalniveau op.

Het eerste echte gevaar kwam van de zijde van de thuisclub. In de 35ste minuut kreeg Vonk een knal van Bosschaart niet onder controle. Tanghe was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te tikken, maar gelukkig voor Heerenveen reageerde Sad Bakkati sneller dan de Belg en voorkwam zo een achterstand.

Utrecht kwam in de slotfase van de eerste helft sterk opzetten en dat resulteerde in een aantal kleine kansjes. Zo schoot Broerse net naast, knalde Donny de Groot na een verkeerde uittrap van Vonk keihard in het zijnet en kopte verdediger Patrick Zwaanswijk een vrije trap van Tanghe net over de deklat. Gescoord werd er niet, zodat de rust met een 0-0 stand aanbrak.

Utrecht kwam beter uit de kleedkamers en zette Heerenveen meteen onder druk. Het offensief leidde al na drie minuten tot een levensgrote kans voor Van der Haar, maar de spits faalde jammerlijk. Enkele minuten later was het wel raak. Tanghe haalde hard uit en zag zijn inzet via de onderkant van de lat achter Vonk in het doel verdwijnen, 1-0.

De voorsprong van Utrecht was verdiend, want het gemis van met name Radomski en Sibon deed zich zwaar gelden. Heerenveen had geen greep op het middenveld en voorin deed Maceo Rigters zijn stinkende best, maar de debutant had niks in de melk te brokkelen tegen zijn directe opponent Zwaanswijk.

Heerenveen sputterde na de treffer van Tanghe nog even tegen. Zo werd Knopper na een fraaie rush op het laatste moment gestuit door Lamey en werd een inzet van Paul de Lange van de doellijn gehaald. Aan de andere kant was het Utrecht dat twintig minuten voor tijd de genadeklap uitdeelde. Een hoekschop van Broerse werd door verdediger Bas v.d. Brink achterwaarts binnen gekopt, 2-0. De tegentreffer van Knopper, hij draaide in de slotminuten een corner ineens achter doelman Terol, kwam te laat om de vierde uitnederlaag van het seizoen te voorkomen.

Daar bleef het bij. Heerenveen deed zijn stinkende best in De Galgenwaard maar kwam kwaliteit en vorm tekort om het Utrecht moeilijk te kunnen maken. Komende zaterdag komt FC Zwolle in het Abe Lenstra Stadion op bezoek. De wedstrijd tegen de rode lantaarndrager moet na drie nederlagen op rij een overwinning opleveren, anders is de fraaie competitiestart volledig teniet gedaan. (www.sc-heerenveen.nl)

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!