Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Afstraffing voor PSV in Lyon


8 maart 2006 - PSV is Europees uitgevoetbald. Na de 1-0 thuisnederlaag kreeg men vandaag in Frankrijk met maar liefst 4-0 klop van Olympique Lyon. Bij rust was er al een 2-0 ruststand en had Philip Cocu het veld al met twee keer geel verlaten. Een kansloze missie vanavond voor het elftal van Guus Hiddink dat zich nu weer kan richten op de Eredivisie en de Gatorade Cup.


PSV zat vandaag geen moment in het duel. Olympique Lyon was gewoon de sterkste ploeg en dat is zeker geen schande. Voorin konden Arouna Kone en Jefferson Farfan niets ondernemen tegen het defensieve duo Muller en Cris. Op het middenveld leidde het middenrif van Lyon onder aanvoering van Juninho en in de aanval was Johan Carew sterk aanwezig.

Na 26 minuten was daar uiteindelijk ook de voorsprong van PSV. Linksback Abidal stoomde op, passeerde Theo Lucius op een schitterende wijze en had daarna de medespelers voor het kiezen. Uiteindelijk was het Tiago die de bal binnenschoot. Twee minuten later kreeg PSV pas hun eerste kans van de wedstrijd maar was daarmee direct levensgevaarlijk. Een steekpass bracht Farfan in stelling. De aanvaller uit Peru wist doelman Coupet echter niet te passeren, in het vervolg kon ook Kone niet scoren.

Voor rust zou het duel al beslist zijn. Twee minuen voor tijd pakte PSV captain Philip Cocu zijn tweede gele kaart en kon dus met rood het veld verlaten. In de minuten die volgde kreeg Olympique Lyon uiteindelijk nog een vrije trap op de helft van PSV. De Eindhovense defensie dacht de bal te hebben weggewerkt, Tiago ving de bal echter op en wist met een ferme knal vier minuten in blessuretijd de 2-0 binnen te schieten.

In de tweede helft was het voor PSV een heuse martelgang. Olympique Lyon kon met elf spelers al moeilijk worden bijgebeend en door het wegsturen van aanvoerder Cocu was het allemaal nog moeilijker geworden. Uiteindelijk zou Olympique Lyon vandaag nog twee keer scoren. Negentien minuten voor tijd was het Wiltord die scoorde. In de slotminuut maakte invaller Fred er nog 4-0 van. PSV is daarmee uitgeschakeld in Europa.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!