Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Excelsior loopt weg van VVV Venlo


10 maart 2006 - Excelsior heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om de titel. De Kralingers versloegen in Brabant FC Den Bosch met 1-0 terwijl naaste concurrent VVV Venlo met maar liefst 5-0 in en tegen Dordrecht verloor. Inmiddels zijn FC Volendam en Emmen VVV Venlo gepasseerd. Het verschil tussen Excelsior en de nummer twee Volendam is vier punten.


FC Den Bosch-Excelsior 0-1 (0-0)
Excelsior wachtte al vijf duels op een overwinning en hadden vandaag een bijzonder lastige avond in Den Bosch. De thuisploeg had dit seizoen op eigen veld nog niet verloren en hoopte deze status ook nog na vanavond te behouden.
FC Den Bosch moest het doen zonder een aantal bekende namen. Zo waren sterkhouders als Paul Beekmans en Peter Uneken geschorst. Stanley Aborah was geblesseerd. Het jonge centrale duo van FC Den Bosch, Raeymakers en uitblinker Peters, hielden Excelsior lange tijd op 0-0.
Eigenlijk de eerste de beste grote kans van Excelsior leidde tot een doelpunt. Een uitbraak van Holman zorgde uiteindelijk voor een bal op de binnekant van de paal. Deze kwam uiteindelijk voor de voeten van Slory ('63) die de bal vanaf een halve meter in het doel schoot en zich zodoende als matchwinner mocht kronen.

FC Volendam-Fortuna Sittard 2-0 (0-0)
De nieuwe nummer twee is FC Volendam. Het elftal van Ernie Brandts won vanavond met 2-0 van laagvlieger Fortuna Sittard. Jack Tuyp nam beide treffers voor zijn rekening. De huurling van FC Groningen opende vlak na rust de score en verdubbelde de voorsprong uiteindelijk in de slotminuut.

FC Dordrecht-VVV Venlo 5-0 (1-0)
FC Dordrecht hoopt stilletjes nog op de playoffs aan het einde van het seizoen en waarom niet? Vandaag zette het elftal van Jurrie Koolhof titelfavoriet VVV Venlo met maar liefst 5-0 aan de kant. VVV leed zodoende zijn zesde nederlaag in zeven duels.
Al in de eerste minuut opende Nick van der Velden de score. In de tweede helft zou de aanvallende middenvelder die dit seizoen door Dordrecht van RKC Waalwijk is gehuurd ook de 3-0 scoren ('59). Tussendoor had Cecilio Lopes ('48) de score al verder uitgebreid. In de slotfase liep Dordrecht uiteindelijk uit naar een 5-0 zege door goals van Kalisse ('88) en Putter ('90). VVV zou het duel eindigen met tien spelers na een rode kaart van Fleuren.

MVV - FC Emmen 0-1 (0-0)
FC Emmen is inmiddels opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. In een matig duel bleek Emmen uiteindelijk de meerdere van MVV. Mourad Mghizrat was na 56 minuten spelen de enige doelpuntenmaker.

Overige uitslagen
De Graafschap - Cambuur Leeuwarden 3-3 (1-2)
BV Veendam - Stormvogels Telstar 0-2 (0-1)
Haarlem - Helmond Sport 0-1 (0-1)
FC Eindhoven - Go Ahead Eagles 2-1 (1-0)
FC Zwolle - FC Omniworld 2-1 (1-1)Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!