Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Strijd onderin wordt spannend na zege ADO Den Haag


11 maart 2006 - Het wordt in de onderste regionen van de Eredivisie nog heel spannend wie het seizoen eidigt als de nummer zestien. ADO Den Haag won vanavond namelijk met 2-1 van FC Groningen en is qua puntenaantal op gelijke hoogte gekomen met Heracles Almelo. Het verschil met Sparta en NAC Breda is daarnaast slechts 1 punt. Er is dus nog van alles mogelijk.


De zestiende positie op de ranglijst betekent dat die club aan het einde van het seizoen playoffs zal moeten spelen tegen degradatie. Vier clubs moeten in de resterende zes duels proberen die playoffs te ontwijken. Het zullen dus nog spannende weken worden voor Sparta Rotterdam, NAC Breda, Heracles Almelo en ADO Den Haag.

Vandaag won ADO Den Haag dus knap in het eigen Zuiderpark van subtopper FC Groningen. Het werd 2-1 in het voordeel van het elftal van Frans Adelaar. Groningen was vanavond zeker niet de mindere in Den Haag. Het kwam na een kwartier spelen dan ook terecht op een 1-0 voorsprong door een treffer van Erik Nevland. De voorsprong moest men echter al snel uit handen geven. Het was Michael Mols die al snel voor de gelijkmaker tekende.

Uiteindelijk zou het in Den Haag 2-1 worden. Ferrie Bodde maakte het verschil door na 66 minuten een toegekende strafschop te benutten. FC Groningen drong in het vervolg van het duel nog wel aan en kreeg kansen op minimaal de gelijkmaker. ADO Den Haag hield echter stand en pakt zodoende tegen de verhouding in drie zeer belangrijke punten.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!