Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ wint in Tilburg


12 maart 2006 - Voor Willem II zal het uiterst lastig worden om de nacompetitie nog te ontlopen. De ploeg van coach Kees Zwamborn wist in eigen huis geen potten te breken tegen een pover AZ. De Alkmaarders speelde niet groots, maar zegevierden wel met 1-3.

Het begin van de wedstrijd was zoals verwacht voor AZ. De Alkmaarders openden al na vier minuten spelen via Haris Medunjanin de score. De middenvelder, vorige week tegen NEC al goed voor een doelpunt én een assist, liet keeper Peersman kansloos met een goed schot. Ook na de snelle voorsprong drukte AZ door. Dit resulteerde in nog twee grote kansen, maar de grensrechter stook daar een stokje voor. De genoemde man was van mening dat AZ tweemaal in buitenspelpositie stond. Uit de beelden bleek echter dat dit niet het geval was.

Terwijl AZ al ruim afstand had kunnen nemen, kwamen de Tilburgers wat gelukkig langzij. Iwan Redan, sinds een paar weken weer lid van het eerste elftal, wist de gelijkmaker binnen te werken. De treffer kwam het spel van Willem II ten goede. Waar de Brabanders eerst werden overlopen ging de wedstrijd hierna gelijk op.

Het spel van AZ in de tweede helft was verre van goed. De vaste patronen, die tot een paar weken terug zeer duidelijk zichtbaar waren, bleken vandaag niet aanwezig. De 1-2 van Steinsson viel dan ook een beetje uit de lucht. Een hoekschop kwam terecht op het hoofd van de IJslander, die de bal achter Peersman kopte.

De verwachte stormaanvallen van Willem II, om nog een puntje te redden, kwamen er nauwelijks. AZ daarentegen wist wel nog een keer tot scoren te komen, al was daar wel de hulp van Willem II’er Assou-Ekotto voor nodig. Het nieuwe verlies maakt het er voor de Tricolores niet gemakkelijker op. De ‘veilige’ plaats nummer vijftien, die nu bezet wordt door ADO Den Haag, is zeven punten weg. Met nog maar zes wedstrijden te spelen zal het moeilijk worden om de Hagenezen in te halen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!