Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Inter ontdoet zich eenvoudig van Ajax


14 maart 2006 - Er is geen enkele Nederlandse club meer in Europees verband actief. Vandaag werd Ajax in Milaan uitgeschakeld door Inter in het Champions League toernooi. In Amsterdam kwamen beide teams tot een 2-2 gelijkspel, vandaag won Inter in eigen huis met 1-0. Ajax kon in negentig minuten voetbal nauwelijks gevaar stichten in de doelmond van Inter.


Vooraf werd al voorspeld dat Ajax nauwelijks een kans zou maken tegen Inter. Direct in de eerste twintig minuten leek Ajax een zware avond te krijgen. Inter speelde met Ajax, de Amsterdammers konden niets tegen de aanvalsdriften van de Italiaanse nummer drie beginnen. Gescoord werd er door Inter opvallend genoeg niet waardoor Ajax in de race bleef.

Ajax bleef op 0-0 ook nadat Adriano na 27 minuten een strafschop kreeg. Olaf Lindenbergh kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand nadat hij met een sliding de bal probeerde te blocken. Toch kreeg Inter een penalty. Adriano wist Ajax doelman Maarten Stekelenburg al de verkeerde hoek in te sturen, maar de Braziliaanse topspits schoot zelf ook mis.

Er was dus nog altijd hoop voor Ajax. Hoop, meer kon het ook niet zijn. Ajax kwam er nauwelijks uit. Klaas-Jan Huntelaar kwam al helemaal niet in het spel voor. Marco Materazzi is van een ander kaliber als RBC Roosendaal verdediger Roumani. Huntelaar was onzichtbaar, elke keer was Materazzi de talentvolle aanvaller de baas. Materazzi is Europese top maar dit seizoen tegelijkertijd niet eens een vaste waarde bij Inter. Huntelaar kon vandaag weinig indruk maken, het is daarom ook maar de vraag of de aanvaller nu al iets heeft te zoeken in het Nederlands Elftal. Voor de toekomst is Huntelaar zeker een topkandidaat voor Oranje maar het komende WK komt nog te vroeg.

In de tweede helft zou Inter op 1-0 komen. Dejan Stankovic verloor simpel de bal aan Hatem Trabelsi. De Tunesische back dacht aan een snelle counter. De verdediger stoomde op maar zag zijn pass uiteindelijk onderschept worden, de bal ging direct richting de geheel vrijstaande Stankovic. De middenvelder wist via een fraaie actie zich te ontdoen van Hedwiges Maduro en zo de 1-0 binnen te schieten achter Maarten Stekelenburg.

De resterende dertig minuten zou Ajax moeten komen. De Amsterdammers probeerden het wel maar wist de Italiaanse muur niet te slechten. Telkens mankeerde er wel iets aan het aanvalsspel van Ajax. Vaak was de laatste bal verkeerd. Danny Blind probeerde in de slotfase nog iets te forceren door Babel en Charisteas in te brengen maar ook de invallers konden niet voorkomen dat Inter ten koste van Ajax doorgaat naar de kwartfinales van de Champions League.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!