Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ nieuwe nummer twee van Nederland


19 maart 2006 - AZ is de nieuwe nummer twee van de Eredivisie. In de eigen Alkmaarderhout werd in een boeiend duel met 1-0 gewonnen van Feyenoord, wat daardoor van plaats wisselt met AZ. De enige treffer in het duel viel na een klein uur spelen. Paauwe liep bij een vrije trap zijn doelman Aerts in de weg, de keeper liet de bal los waarop Shota Arveladze profiteerde.


Het zat Feyenoord vanmiddag niet mee in de Alkmaarderhout. Het elftal van Erwin Koeman kreeg vandaag verschillende mogelijkheden op de openingstreffer maar de bal leek er maar niet in te willen. In de eerste helft trof Kalou de paal, schoot Kuijt oog in oog met Timmer naast en werd een inzet van Ron Vlaar van de lijn afgehaald. In de tweede helft was daar ook nog kopbal van Paauwe die op de binnenkant van de paal eindigde.

Uiteindelijk was het dus AZ, die overigens wel het betere spel had maar nauwelijks kansen wist te verkrijgen, die op voorsprong kwam. Een voorzet van Landzaat leek een prooi van doelman Aerts. De keeper had de bal vast maar kwam in aanraking met Patrick Paauwe als mede ook AZ speler Kew Jaliens. Aerts viel en Arveladze kon hier van profiteren.

Feyenoord probeerde het in het vervolg van het duel nog wel. Scheidsrechter Van Egmond speelde nog een rol daarin. Een doelpunt van de Rotterdammers werd afgekeurd aangezien de bal van de voorzet van Kuijt al de achterlijn was gepasseerd. Televisiebeelden konden het niet duidelijk maken. Ook vergat Van Egmond een strafschop te geven na het vasthouden van Kalou door Tim de Cler.

AZ hield vandaag stand, ook nadat Feyenoord's breekijzer Pierre van Hooijdonk in de ploeg was gekomen. In de slotfase kreeg men zelfs een grote mogelijkheid op de 2-0. Kenneth Perez kwam alleen voor doelman Aerts, de keeper wist zijn doel dit maal wel schoon te houden.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!