Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen te sterk voor jong Ajax


19 maart 2006 - FC Groningen was vandaag te sterk voor een wel zeer jong Ajax. Het elftal van Ron Jans was het gehele duel de betere ploeg maar had moeite met het passeren van Maarten Stekelenburg. Tot twee maal toe kwam Ajax terug van een achterstand, uiteindelijk besliste Van der Linden met een snoeihard schot het duel. Groningen wint dus met 3-2 en is nummer vier Ajax tot slechts drie punten genaderd.


In het Euroborg Stadion maakten FC Groningen en Ajax er een interessant en attractief duel van. Al na dertien minuten spelen werd de score geopend. Na een handsbal van Vermaelen, die hiervoor geel kreeg, mocht Groningen een strafschop nemen. Het was Levchenko die de bal benute en zo Groningen op een 1-0 voorsprong bracht. Ajax kwam al snel terug. Het was Klaas-Jan Huntelaar die met een knappe kopbal de gelijkmaker scoorde. Zijn kompaan Marcus Rosenberg was weer eens de aangever.

Naar mate de eerste helft vorderde zakte het duel iets weg. Groningen had nog altijd het initiatief en de beste kansen maar toch was daar niet meer de agressie van de eerste dertig minuten. Uiteindelijk zette Groningen in de slotfase toch nog aan en werd beloond met een 2-1 voorsprong. Goed doorgaan van Buijs stelde Nevland in staat Stekelenburg te scoren en Ajax zo vlak voor rust een mentale klap e geven.

In de tweede helft was Groningen op jacht naar de 3-1. Het elftal van Ron Jans kreeg voldoende kansen op die goal, Maarten Stekelenburg hield met een aantal knappe reddingen Ajax echter in de race. Uiteindelijk zou Ajax zelfs op gelijke hoogte komen.Thomas Vermaelen maakte zijn fout uit de eerste helft goed door Ajax opnieuw op gelijke hoogte te brengen. Na 68 minuten kopte de Belgische verdediger uit een corner van Boukhari binnen.

Drie minuten na de treffer van Ajax kwam FC Groninen al weer op voorsprong. Ajax kreeg de bal na een corner maar niet weggewerkt. Van der Linden ging door, zag zijn eerste inzet nog geblockt door Timisela maar de linksback van Groningen kon door. Uiteindelijk schoot Van der Linden op de rand van het zestien meter gebied met meer dan honderd kilometer per uur langs Stekelenburg.

In het restant van het duel kreeg Groningen nog enkele kansen op een vierde goal. Ajax kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, ook de invallers Babel en Charisteas konden hier weinig aan veranderen. In de slotfase ('78) pakte Vermaelen nog wel zijn tweede gele kaart waardoor hij het veld moest verlaten.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!