Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax kan Celta niet van zich afschudden


4 november 2003 - Ajax heeft vandaag in Spanje met 3-2 verloren van Celta de Vigo. Vanavond had Ajax door een overwinning op de Spanjaarden de ploeg uit kunnen schakelen voor kwalificatie van de Champions League en zo een concurrent weg kunnen werken. Dat is dus niet gelukt. Ajax verloor vandaag nog meer dan de wedstrijd. Van der Vaart kreeg zijn tweede gele kaart van het toernooi, Grygera kreeg vandaag twee keer geel (dus rood). Beide moeten dan ook de thuiswedstrijd tegen AC Milaan missen door een schorsing.


Twee weken geleden nog won Ajax in eigen huis met 1-0 van Celta de Vigo. Makkelijk ging dat allerminst en stond men tot de laatste minuut onder druk. Het was te danken aan het goede gelegenheidsduo achterin Jelle van Damme en Petri Pasanen als wel doelman Bogdan Lobont dat men toen geen punten verspeelde. Vandaag koos trainer Ronald Koeman echter voor een ander centrum: Yakubu met de Fransman Escude. Zoals verwacht begon Celta goed. De Spaanse ploeg moest ook wel, enkel een overwinning gaf nog een goed uitzicht op de tweede ronde van de Champions League. Ajax kon hier maar weinig tegenover stellen al was er een schot van Zlatan in het zijnet na een inschattingsfout van een Spaanse verdediger. Celta werd echter een stuk gevaarlijker.

Na 25 minuten kreeg Celta een makkelijk gegeven penalty toegekend. Milosevic ging het duel aan met zijn directe tegenstander Yakubu. De verdediger speelde met een tackle de bal, Milosevic ging gewillig neer en de Franse scheidsrechter kende een penalty toe. Hierop verzilverde Luccin deze penalty vrij eenvoudig door hard in de linker onderhoek te schieten, Ajax doelman Bogdan Lobont was compleet kansloos. Nog voor rust werd het zelfs 2-0. Een snel uitgevoerd aanval van Celta over de linkerflank werd makkelijk ingekopt door Milosevic die zowel Escude als Yakubu het nakijken gaf.

In de tweede helft ging Celta op zoek naar de 3-0 en daar was men ook een paar keer zeer dichtbij. Het was echter Ajax dat terugkwam. Eerst werd er nog een bal van de lijn afgehaald, maar uiteindelijk was het Wesley Sonck na goed doorzetten van Maxwell die scoorde. Een half uur voor tijd scoorde uitblinker Vagner echter waardoor het verschil in doelpunten opnieuw twee was. Acht minuten voor tijd maakte Van der Vaart met een bekeken schot nog de 3-2 maar verder kwamen de Amsterdammers niet. In de laatste minuten pakte Grygera op een domme manier zijn tweede gele kaart, ook Van der Vaart kwam goed weg. Met al een gele kaart op zak trapte hij een bal weg nadat de scheidsrechter een vrije trap had toegekend aan Celta. Ajax verliest dus in Spanje met 3-2 van Celta de Vigo.

AC Milaan heeft de koppositie in poule H gepakt. De Italiaanse ploeg won in het Jan Breydel Stadion met 1-0 van Club Brugge. Vier minuten voor tijd scoorde Kaka het enige doelpunt. Enig lichtpuntje voor Ajax is de rode kaart van Nesta. De verdediger zal dus over twee weken niet van de partij zijn tegen Ajax. AC Milaan voert de poule aan met zeven punten uit vier duels. Ajax volgt op 1 punt achterstand met zes punten. Celta de Vigo heeft vijf punten en Brugge vier. Celta de Vigo speelt op 26 november thuis tegen Club Brugge.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!