Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Roda JC ontslaat Manager PR & Communicatie


5 november 2003 - Ook de voetbalwereld heeft te maken met de slecht draaiende economie, dus ook Roda JC. Het heeft de Limburgse club dan ook doen besluiten de manager PR & Communicatie per 1 december aanstaande te ontslaan. De werkzaamheden van Christie Dreezen zullen worden verdeeld onder het overige personeel. Mogelijk kan een deel van deze taken aan het einde van het seizoen worden overgenomen door oud-speler Eric van der Luer die na zijn actieve loopbaan een baan zou krijgen bij Roda JC. Het is echter meer de verwachting dat de middenvelder 'iets commercieels' gaat doen.

Manager pr & communicatie Christie Dreezen kreeg vorige week te horen dat ze per 1 december aanstaande op straat staat. Haar functie wordt geschrapt en haar werkzaamheden worden verdeeld onder het overige personeel bij de club, verklaart algemeen directeur Frank Rutten van Roda JC. ,,Aan de inkomstenkant merken we duidelijk dat sprake is van economisch zwaar weer. We hebben bijvoorbeeld al te maken gehad met skyboxhouders die failliet zijn gegaan.''

Van een crisissituatie is volgens Rutten geen sprake. ,,Het is niet zo dat we aan de afgrond staan. Dat zou veel te zwaar aangezet zijn, maar we zijn wel genoodzaakt heel alert op de kosten te zijn om erger te voorkomen. Je kunt niet wachten tot het te laat is'', aldus de algemeen directeur.

De 43-jarige Dreezen probeert zakelijk te reageren op haar ontslag. ,,Maar ik voel me gedumpt. Ik kan me niet voorstellen dat Roda het moet hebben van mijn salarisje. Dat is een druppel op een gloeiende plaat. Aan de voetbalkant is veel meer te halen, maar daar willen ze niet aan'', verwijt ze haar werkgever slecht personeelsbeleid.

Volgens Frank Rutten staat het vertrek van Dreezen niet op zichzelf. Er zijn al meer druppels gevallen, betoogt hij. ,,Zo zijn de vacatures door het vertrek van Wim Vrösch (technisch manager, red.) en hoofd opleidingen Ton Caanen intern opgevuld. Datzelfde geldt voor de functie van de vertrokken controller. Ook jeugdcontracten zijn niet meer wat het geweest is en de selectie van het eerste elftal is in de loop der tijden wat grootte betreft aangepast.''

Rutten benadrukt dat louter economische redenen ten grondslag liggen aan het ontslag en geen kwalitatieve overwegingen. ,,Dan hadden we de functie niet geschrapt, maar laten invullen door iemand anders.'' Ook Christie Dreezen zegt geen aanwijzingen te hebben dat haar kwaliteit ter discussie stond, al erkent ze dat er botsingen waren met hoofdtrainer Wiljan Vloet. ,,Maar mij is verzekerd dat die geen rol speelden.'' Hoe Roda JC het wegvallen van Dreezen precies gaat opvullen, kan Rutten nog niet zeggen. Roda JC heeft nog altijd Eric van der Luer achter de hand. Na zijn actieve carrière ligt een nog nader te bepalen functie voor hem klaar. ,,Dat is nu niet aan de orde. Eric voetbalt nog bij Alemannia. Los daarvan lijkt het me zinvoller om hem vooral op de voorgrond in te zetten, terwijl tachtig procent van het werk van een manager pr & communicatie bij Roda juist op de achtergrond plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld het maken van programmaboekjes en het clubblad RodAction.''(BRON: Dagblad de Limburger)

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!