Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Domper tweehonderdste Europese wedstrijd van Feyenoord


6 november 2003 - Feyenoord heeft vanavond in een halflege Kuip een ontluisterende 0-2 nederlaag geleden tegen het onbekende FK Teplice. De Tsjechen verloren in de eigen competitie drie van de vier afgelopen duels, maar waren een 10-mans Feyenoord in eigen huis de baas. Al in de tweede minuut trok Gill Swerts Rezek onderuit en kreeg daarvoor terecht de rode kaart te zien van de Griekse scheidsrechter Briakos. Uit de vrije trap die daarop volgde scoorde Dolezal.

De tweehonderdste Europacup-wedstrijd van de Rotterdammers eindigde in een kansloze nederlaag. Tot twee keer toe wisselde trainer Van Marwijk bij een 0-1 achterstand een aanvaller voor een verdedigend ingestelde speler; vrijwel direct na de treffer moest Lurling het veld ruimen voor Song en na rust viel Van Wonderen in voor Ono. Beide keren kwam dit hem op een striemend fluitconcert te staan van de tribunes, die steeds meer hun geduld beginnen te verliezen met de oefenmeester.

In tegenstelling tot de Champions League-wedstrijd enkele jaren geleden tegen Olympique Marseille, werkte de vroege rode kaart niet als olie op het vuur. Zowel het Legioen als de overgebleven spelers van Feyenoord konden niet langer dan enkele minuten wat extra pit opbrengen.

Het was dan ook niet Feyenoord, maar Teplice dat tien minuten na rust scoorde. Rezek benutte na een snelle aanval over rechts de pass vlak voor het doel.

Feyenoords eerste kans was een schot van Leonardo in de 44e minuut, dat geblokt werd door keeper Kolar. Daarna moest het tot de laat in de tweede helft wachten op een schot van Buffel en even later een vrije trap van Paauwe, die geen van beiden doel troffen.

De Stadionclub zal op 27 november in Tsjechië alle zeilen bij moeten zetten om nog verder te komen in het UEFA Cup-toernooi. "Ik heb het gevoel dat we de gifbeker helemaal leeg moeten drinken," zei trainer Bert van Marwijk na afloop. "De jongens hebben er alles aan gedaan maar er zat gewoon niet meer in. We hebben niet de kwaliteiten om met tien man tegen dit elftal de wedstrijd om te buigen." (http://www.feyenoordnet.nl/)


Karakteristieken:

Feyenoord: Zoetebier, Swerts, Van den Berg, Paauwe, Snoyl (Lazovic/73´), Leonardo, Ono (Van Wonderen/45´), Schreuder, Lurling (Song/6´), Buffel, Kuijt

FK Teplice: Kolar, Hunal (Skála/82'), Leitner, Lengyel, Rada, Vorísek, Horváth, Dolezal, Rezek (Diveck /82'), Bencik (Ryska/91), Verbír

Scheidsrechter: Briakos (Gri)

Rood: Swerts (2'/neerhalen doorgebroken speler)

Geel: Lengyel (59'), Hunal (80')

Toeschouwers: 25.000

Scoreverloop:
Dolezal/3'
Rezek/57'

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!