Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Persie loodst Feyenoord langs Volendam


9 november 2003 - Feyenoord heeft vandaag in en tegen Volendam een 3-1 zege geboekt. De Rotterdammers hadden de nodige moeite met Volendam, uiteindelijk zorgde een invalbeurt van Robin van Persie voor het gewenste resultaat. Van Persie scoorde de 2-1 en gaf tevens de voorzet op de 3-1. Leonardo viel vlak voor rust uit met een knieblessure, waarschijnlijk is hij opnieuw maanden uit de roulatie.


De wedstrijd in Volendam begon vanwege de uitgebreide veiligheidsmaatregelen in een wijde ring rond het vissersdorp een kwartier later dan gepland. Bert van Marwijk verkoos Patrick Lodewijks voor het eerst dit seizoen in de basis. Lodewijks zou volgens de trainer beter passen bij een team in opbouw aangezien hij meer vertrouwen en rust zou uitstralen als zijn conculega Edwin Zoetebier.

De wedstrijd was nog drie minuten oud of Feyenoord kreeg al een strafschop. Anthony Lurling ging binnen het elf over de knie en tegen de grond. Dirk Kuyt faalde niet vanaf de stip: 0-1.

Wederom kwam Feyenoord in een uitwedstrijd op een vroege voorsprong. De voorsprong bleek echter ook ditmaal nog broos. Het kunststukje van Feyenoord wist Volendam te herhalen. Binnen vier minuten na de aftrap scoorde ze na een fraaie combinatie gelijk: 1-1 via Ouhsaine.

In het kwartier dat volgde op de treffers had Feyenoord weliswaar het meeste balbezit, maar wist FC Volendam voor net zoveel gevaar te zorgen voor het Feyenoord-doel. Maar zowel aan Feyenoord-zijde als aan Volendamse werden de kansen niet verzilverd.
Vijf minuten voor rust viel Leonardo uit met een naar het zich liet aanzien ernstige kwetsuur aan de kniebanden. De jonge aanvaller werd direct voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Lazovic kwam in het veld om hem te vervangen.

Voor de tweede helft kwamen beide elftalen ongewijzigd uit de kleedkamers. Het spelbeeld van de eerste helft zette zich ook na rust voort. Bert van marwijk besloot een kwartier voor tijd om te wisselen. Robin van Persie mocht invallen voor Thomas Buffel. Een gelukkige wissel, want het was de geplaagde Van Persie die Feyenoord weer op voorsprong schoot: 1-2. In de 86e minuut besliste Dirk Kuyt het duel door zelfs de onverdiende, maar daarom zeker niet minder bejubelde en welkome 1-3 in de touwen te leggen.

Feyenoord boekte zondag pas de tweede overwinning in een eredivisie-uitwedstrijd van dit seizoen. De eerste 20 minuten speelde Feyenoord goed, daarna viel het terug en was ‘het andere oranje’ gelijkwaardig aan de Rotterdammers. Een geplaatst schot van Robin van Persie bracht Feyenoord de winst, Dirk Kuyt dikte zelfs aan tot 1-3. Niet helemaal een terechte uitslag, maargoed, Feyenoord won en daarmee mag het in deze fase al heel blij zijn. De manier waarop is niet relevant. Peter van den Berg liep in het duel met Volendam een gele kaart op, hierdoor is hij geschorst voor het thuisduel met Vitesse. (www.feyenoordnet.nl)


Karakteristieken:

Opstelling FC Volendam: Van Westerop, Wilson, Kras, Breinburg, Koning, Salden, Buys, Tuyp, Faria, Esajas (Steur/68’), Ouhsaine.

Opstelling Feyenoord: Lodewijks, Van den Berg, Paauwe, Swerts, Snoyl, Van Wonderen, Schreuder, Lurling (Song/86’), Buffel (Van Persie/71’), Kuyt, Leonardo (Lazovic/42’)

Scheidsrechter: D. Jol

Gele Kaarten: Tuyp, Van den Berg

Scoreverloop:
0-1 Kuyt/3’
1-1 Ouhsaine/7’
1-2 Van Persie/80’
1-3 Kuyt/86’Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!