Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax toch vrij eenvoudig langs ADO


9 november 2003 - Ajax heeft vandaag toch vrij eenvoudig gewonnen van ADO Den Haag. Vooraf werd er natuurlijk het nodige geschreven en er was een grote politie-inzet. Desondanks bleef het buiten enkele spreekkoren vrij rustig en was het voetbal zeker de eerste helft aangenaam. Ajax won uiteindelijk met 4-1, ondanks een 1-0 achterstand die de Amsterdammers had opgelopen na zeventien minuten voetballen.


Het was een leuke wedstrijd. ADO Den Haag bood de eerste heflt goed weerstand. Uiteindelijk mondde dit uit bij een counter tot een doelpunt van Roy Stroeve. ADO Den Haag combineerde een dosis vechtlust met de snelheid van haar aanval.

Na een klein half uur spelen kwam Ajax op gelijke hoogte door een doelpunt van Heitinga. De jonge verdediger speelde vandaag samen met Escude in het centrum van de verdediging en kon een corner van Sneijder vrij inkoppen. Deze corner was iets wat dubieus aangezien Miteau een schwalbe maakte in het zestien meter gebied, scheidsrechter Vink waarschuwde de Roemeen maar gaf wel een corner aan Ajax. 1-1 was ook de ruststand, de neutrale toeschouwer had een leuke wedstrijd gezien.

In de tweede helft kwam de kwaliteit van Ajax bovendrijven. ADO Den Haag kreeg de bal maar niet weg uit de eigen verdediging. Een goede combinatie tussen Zlatan en Sneijder zorgde ervoor dat de laatstgenoemde Ajax op voorsprong bracht. Hierop kwam Ajax weer wat onder druk, echter counters van Ajax kant zorgde voor de nodige kansen. Na een uur spelen moet Heitinga het veld verlaten met zijn tweede gele kaart. De verdediger verslikte zich in een bal, invaller Hofstede was er langs en liet zich slim vallen toen hij de hand van Heitinga in zijn rug voelde.

Ondanks een man minder was het twee minuten later Zlatan die de 3-1 voor Ajax maakte. Opnieuw uit een corner. Zlatan was zijn directe tegenstander Jeffrey van As te slim af. De verdediger kwam niet voor de Zweedse aanvaller die simpel kon binnentikken. Opnieuw kon de vorige week nog stuntelende Jansen er niets aan doen. Tien minuten voor tijd maakte Sikora uit een goed uitgespeelde counter ook nog eens de 4-1. Ajax wint verdiend, al is de uitslag geflatteerd.

In de tweede helft kwam de kwaliteit

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!