Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ronald Koeman nieuwe trainer PSV


8 mei 2006 - Ronald Koeman wordt de nieuwe coach van PSV te worden. Iets voor acht uur is dit op een persconferentie in Lissabon bij Benfica bekend gemaakt. Volgens Portugese media waren vandaag enkele mensen van PSV, waaronder Stan Valckx, in Lissabon aanwezig om te praten. De gesprekken over de afkoopsom lopen nog, maar vanwege de aankondiging worden er weinig problemen verwacht.


Het is voor alle partijen de best denkbare oplossing. PSV was al maanden op zoek naar een vervanger van Hiddink en heeft deze met Ronald Koeman gevonden. Eerder was de 43 jarige Groninger werkzaam als coach bij Vitesse en Ajax. Sinds de zomer van 2005 was Koeman bij Benfica werkzaam.

Benfica kende dit seizoen een zeer teleurstellend seizoen ondanks een plaats in de kwartfinale van de Champions League. Het werd vroegtijdig in de Portugese beker uitgeschakeld en in de competitie eindigde het op een derde positie. Zou PSV Ronald Koeman niet hebben benaderd dan was het de verwachting dat de trainer binnen enkele weken wel zou worden ontslagen. Een overstap nu kost Koeman geen gezichtsverlies en scheelt Benfica een flinke afkoopsom.

Naast Ronald Koeman vertrekken ook de overige Nederlandse leden van de technische staf. Tonny Bruins Slot wordt ook in Eindhoven de assistent-coach van PSV. Eerder contracteerde PSV ook al Jan Wouters als trainer. De overige Nederlandse coaches van Benfica worden schadeloos gesteld.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!