Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Oranje op WK in ieder geval zonder Kalou


9 mei 2006 - Salomon Kalou speelt komende zomer niet op het WK in Duitsland voor het Nederlands Elftal. Vandaag heeft de rechtbank in Rotterdam de aanvaller van Feyenoord in het ongelijk gesteld, dit in tegenstelling tot eerdere uitspraken van de rechtbank in december en janari. De nieuwe argumenten van minister Verdonk die ze in maart aandroeg stellen haar in staat de versnelde naturalisatie van Kalou af te wijzen.


'De situatie wordt er niet duidelijker op, nu de rechters elkaar tegenspreken. Wij zijn er overigens nog steeds van overtuigd dat Salomon voldoet aan de voorwaarden voor versnelde naturalisatie. We hadden dan ook - voor de derde keer - een positieve uitspraak van de rechtbank verwacht. Het mag duidelijk zijn dat het boek WK 2006 hiermee definitief gesloten is. De wens van Salomon om voor Oranje uit te komen blijft onverminderd bestaan. We beraden ons daarom op een eventueel hoger beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State', aldus Jelle Kroes, advocaat van Kalou, op de website van Feyenoord.

Bondscoach Marco van Basten: 'Ondanks de kleine kans die er nog was, had ik voor Salomon gehoopt dat het nog goed zou komen voor het WK. Ik had het hem zeker gegund. Nu moet Salomon zijn vizier richten op de EK-kwalificatiereeks. Het is vooral vervelend voor hem dat de zaak na anderhalf jaar nóg niet is afgerond.'

Salomon Kalou is geboren in Ivoorkust. Bondscoach Marco van Basten benaderde de talentvolle aanvaller ruim anderhalf jaar geleden of hij openstond voor het Nederlands elftal. Hierop is besloten een verzoek tot versnelde naturalisatie in te dienen, tot dusver is dit elke keer weer geweigerd. Van Basten moet 15 mei zijn definitieve selectie indienen en dat zal in ieder geval zonder Kalou zijn.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!